Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulajdonosként lehet akármilye...

Tulajdonosként lehet akármilyen károm ha egy problémás albérlőm van?

Figyelt kérdés
A szomszédok engem fenyegetnek feljelentéssel, mert napközben sámándobol (vagy mi az istennyílát csinál) néha az albérlőm. Ha jól tudom az albérlőmnek birtokjoga van, így a birtokháborítás vagy csendháborítás őt terheli. Engem nem érdekel igazán a szomszédaim kínja, az albérlőm rendesen fizet, szólni biztos nem fogok az albérlőmnek hogy ne doboljon, mert nagyon megbízható fizetőképes albérlő, voltak már nem fizető albérlőim...
aug. 15. 14:22
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

Igazad van teljesen, a szomszéd meg oldja meg.

Ha zavarja a dobolás, akkor szóljon az albérlődnek, ő dobol és nem te.

aug. 15. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:
55%
Még annyi bocsi, túl hamar elküldtem, hogy tulajdonosként akkor lehet károd, hogy ha pl. nem fizet az albérlőd (itt erről nincs szó). A szomszédnak joga van kihívni a rendőrséget, és tehet bejelentést mondjuk csendháborítás miatt, ha olyankor dobol, de ehhez semmi közöd.
aug. 15. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:
16%
Pontossan ahogy az előttem hozzászóló írta. Illetve írtad hogy nappal magyarul valószínűleg még a rendőrség se menne ki mivel nappal nincs csend rendelet. A szomszéd meg szokja meg vagy költözzön el ez már az ő gondja. 😅
aug. 15. 15:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

" mivel nappal nincs csend rendelet."

Nem tudom ezt a hülyeséget ki terjeszti, de jó lenne már elfelejteni...

aug. 16. 00:11
 5/7 anonim ***** válasza:
34%
Ebből neked nem lehet bajod. Mondd meg, hogy te szóltál a bérlőnek és ennyi.
aug. 16. 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

A csendrendelet nappal is érvényes. Ez a sámándoboló meg abszolút nem törődik más emberekkel, csak saját magával.

Az ilyen albérlőt én kitenném, ha fizet, ha nem. Biztosan akad más rendes albérlő is, aki miatt rám is rossz szemmel néznek a szomszédok.

Aki más nyugalmát rendszeresen megzavarja a saját szórakoztatása miatt, annak nincs helye emberek között.

aug. 20. 06:31
 7/7 anonim ***** válasza:

"Ebből neked nem lehet bajod. Mondd meg, hogy te szóltál a bérlőnek és ennyi."

Na most akkor a sok zseni légyszíves magyarázza el, hogy miért pontozta le ezt a választ. A bérbeadónak milyen baja lehet abból, hogy a bérlője hangosan dobol, de most komolyan? Semmilyen jogi felelőssége nincs ilyen irányban. Ha kijön a rendőr vagy bárki, akkor nem a lakás tulajdonosát fogja megbüntetni, hanem a zajt okozó lakót.

aug. 20. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!