Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bérlek egy lakást, de nem ott...

Bérlek egy lakást, de nem ott alszom?

Figyelt kérdés

Szakítani készülök és költözni, ezért gondoltam, kibérlek egy lakást, hogy legyen hova mennem.

Nem tudom pontosan,mikor jön el a szakítás ideje, jelenleg egy békésebb periódus van,de be akarom magam biztosítani, ha váratlanul megint átfordulna veszekedősbe.

Ezért arra gondoltam, albérletet veszek ki és amíg nem lakom benne, addig is fizetem.

Ez így nagy hülyeség? A bérlő engedni fogja?

Már régóta tervezem otthagyni a párom, de eddig "tűrtem", mert nem volt hová mennem.

aug. 7. 08:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Akitől kiveszed az örül is neki ha nem laksz ott. Nsm amortizálódik.

Amúgy meg nem is kell tudnia.

És ha már most a szakításra keresel laládt akkor minél hamarabb meg kellene ejteni azt a szakítást

aug. 7. 09:22
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

a tulajdonosnak néha pont azért kell a bérlő, hogy legyen aki ott van és "vigyáz" az ingatlanra. Ilyen esetben persze gond ha csak kibéreled de nem vagy ott. Ez azonban ritka eset. A lakásbérlések 95%-ban az az ideális bérlő aki mindent fizet de nincs is ott.

Nem kell ezt elmondanod a tulajnak, ez a magánügyed, hogy milyen helyzetben vagy. Annyit azért kérdezz meg, hogy gond-e számára ha napokig, néha hetekig nem vagy a lakásban mert sokszor van máshol dolgod. Ha mégis az az 5% lenne akinek ez nem jó, akkor megmondja.

Amúgy jó az ötleted. Ha tudod, hogy van hová menned gond esetén akkor sokkal nyugodtabb tudsz lenni a kapcsolatodban is és több az esélye annak, hogy rendeződik, mert el tudod mondani mi a problémád és rá tudod venni a másikat, hogy megbeszéljétek, valami megoldást keressetek, mivel nem vagy kiszolgáltatott helyzetben. De erről ne beszélj a párodnak mert ő úgy venné, hogy te nem is akarsz vele maradni, csak időt akartál nyerni a béküléssel, hogy találj helyet ahová mehetsz. Viszont ez jelentős kiadás lesz, tehát hiányozni fog ez a pénz. Érdemes átgondolni, mert találhatsz szállást gy is egy időre ha nem bérelsz előtte lakást. A lakbér mellé le kell tenned 3 havi kauciót is előre a tulajnak.

aug. 7. 09:30
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem teljesen felesleges kiadas
aug. 7. 10:41
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kidobott pénz. Beszéld meg egy haveroddal előre vagy menj hostelbe pár napra vagy hétre, ha élesedik a helyzet... de hogy lehet, egy évre kelljen aláírnod egy szerződést meg kauciót fizetni, mert hátha...
aug. 7. 15:49
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Kidobott pénz, csak azért hogy nyugodtan szakíthass.

Lehet együtt lesztek még hónapokig vagy akár együtt is maradhattok (megváltozik a légkör). Ha nyugodt akarsz lenni a lakhatásod miatt akkor tedd félre egy elkülönített (vész esetén felhasználható) számlára a bérleti díj+rezsi összegét havonta. Nem tudom hol laktok de átlag 120k-val számolva ez negyed év múlva 360k, fél év múlva 720k. Ha hirtelen költöznöd kell akkor elmész pár napra panzióba vagy barátokhoz, de a bérleti piacon előnyben vegy amikor azonnal le tudod tenni a kért összeget.

aug. 8. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!