Ideiglenes lakcímet a bérlő megszűntethet?
Sziasztok!
Bérlek egy lakást, szerződéssel együtt persze, én bejelentkezni be tudtam vele, a másik személy csak tartózkodási helyre van ide bejelentve.
Mint ahogy a kérdésben leírtam, én mint bérlő ha besétálok a kormányablakhoz, tartózkodási helyről a szerződéssel esetleg ki tudom jelenteni az illetőt? Vagy mindenképp egyeztetnem kell a tulajdonossal. Az állandó lakcím esetén egyértelmű hogy igen, csak a tartózkodási hellyel nem vagyok igazán tisztába.
Előre is köszi!
Nem. A tulajdonos tudja megtenni, ahogy a tulajdonos beleegyezése kellett a bejelentéshez is. A tulajdonos engedélye a bérleti szerződéssel is megvalósult.
Amikor bejelentkezik másik tartózkodási helyre akkor azzal ez az előző megszűnik. ha sikerült a tulajdonos beleegyezése nélkül oda bejelentened akkor nagyon figyelmetlen volt az ügyintéző.
#4 "#2 Az érvényes bérleti szerződés lényegében a tulajdonos beleegyezése, nem szükséges mellé semmilyen extra nyilatkozat."
Nem is írtam mást.
"Albérlet", azaz helyesen: magánszemélytől bérelt lakás esetén is elég a bérleti szerződést bemutatni a lakcímbejelentéshez (két tanú kell rá, vagy közjegyző/ügyvéd ellenjegyzése)
A tulajdonosnak alapvetően semmi köze a bérlő lakcíméhez; a törvény által kötelezően előírt lakcímbejelentést nincs jogában megtiltani vagy megakadályozni. Bizonyos esetekben köteles (köteles!) aláírni a lakcímbejelentőt, és itt véget is ért a kompetenciája.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!