Mi lenne a jó megoldás albérlet esetében ha a párod mèg egyetemista?
A párom egyetemista, jelenleg nincs munkája a nyár miatt, de ősztöl diákmunkázni fog. Havi bevétele nagyságrendileg 200-250 között fog mozogni.
Én teljes állásban dolgozom, 500-at keresek.
Egy albi 250 rezsivel, gyakorlatilag ez alatt nincs. Párommal eddig egyutt eltunk, de azt a lakást, ahol laktunk elvettek tolunk családi okok miatt. Én is és ő is az anyukájával lakik most.
Kicsit ugy erzem parom nem akarna albérletbe költözni, mert szamara ez nagy anyagi megterhelés (nyilvan nekem se kicsi). A problema az, hogyha mondjuk az albérletet felesbe fizetnénk (125-125), akkor is a kaját már teljesen nekem kellene állnom, hogy maradjon neki valami szabadon költhető pénze. Úgy is érzem, hogy nem szeretném túlvállalni magamat anyagilag, mi lenne a jo megoldas?

Számomra hihetetlen, hogy ennyi pénzből nem vagytok képesek kijönni.
Én 450-et keresek, párom 180-200-at (én vagyok a nő, még mielőtt valaki...). Vagyis nagyságrendileg ugyanaz a felállás, mint nálatok. Albérletben élünk. Az évek alatt volt mindenféle helyzet, ő keresett többet, én kerestem többet, sokszor vagyunk szűkösen, de eszembe nem jutna számolgatni, hogy ki hány szelet felvágottat vett a hűtőbe.
Az pedig erős túlzás még Pesten is, hogy nincs 250 alatt albi. Az igényeket a pénztárcához kell szabni, ennyi a dolog titka. De a kérdésből süt, hogy neked a kényelem fontosabb, minthogy együtt legyél a pároddal. Szerintem ez mindent elmond a kapcsolatról.

Kérdező, a gyerekem hasonló helyzetben volt. Ő albérletbe akart menni a kollégium helyett és nekünk ez nem is okozott volna gondot - a barátnőjének a szülei azonban ezt nem tudták vállalni. Mivel a fiam akarta a kollégiumot, a lánynak jó lett volna a koli is helyette, úgy gondolta a fiam - szerintem is helyesen - hogy olyan albérletet keres amit ő maga ki tud fizetni (a mi segítségünkkel) úgy, hogy a barátnője csak annyit ad bele amennyit a kollégiumért amúgy is ki kellene fizetnie.
Kerestek egy kicsi garzont, az egyetemtől távol, azt ki tudták így fizetni és amikor anyagilag mindketten jobban álltak már akkor költöztek kicsit drágábba, de amíg a lány nem kezdett el rendesen dolgozni addig a nagyobb részt a fiam fizette.
A barátnődnek nincsen annyi pénze amiből megengedheti magának az albérletet veled közösen sem. Te viszont szeretnéd a együtt laknátok, így az marad, hogy többet fizetsz mert több pénzed van.
Ne az egészet fizesd te hanem keressétek meg azt az arányt ami a barátnődnek is meg neked is vállalható és próbáljatok meg olyan lakást keresni amit így ki tudtok fizetni.
Jogos az elvárásod, hogy nem akarod az egészet te fizetni és túlvállalni magad, de ugyanígy jogos a barátnőd ódzkodása is attól, hogy ő menjen bele valamibe amit nem tud kifizetni. Inkább a bérleti díj legyen az amit más arányban osztotok meg, mert a többi költség az inkább egyénre szabott. te többet eszel, ő meg több piperecikket vesz magának. Ott már könnyebben meg tudjátok oldani, hogy ki-ki azt fizeti ami a maga része.
Most látom, hogy lehet nem is barátnőd hanem barátod akiről szó van - lényegtelen, akkor cseréld ki a kettőt a válaszomban kérlek!

egyrészt, pont nyáron dübörög a diákmunka. Ha az nincs, akkor strandokon, stb alkalmi bejelentéssel bárki dolgozhat. Csak akarni kell.
Másrészt 250ezer egy albérlet. Hol? A rózsadombon? Mi Megyeszékhely belvárosában egy átlagos lakást bérelünk 150ért. Rezsi durván 30ezer hozzá.
Harmadrészt én ilyen mentalitású emberrel, aki ennyire fele-fele, nem tudnék együtt élni.

Köszönöm a 22/25-ös értette meg igazán a problémát, és a helyzetet.
24/25, nagyon nem fele-fele sajnos semmi. Ha fele-fele lennék, akkor egy percig se lettem volna ebben a kapcsolatban, mert ez nekem szigoruan anyagilag nézve mindig abszolút minuszos volt. Volt, hogy nem maradt hóvégén pénzem, mert a páromat is etetnem kellett (akkor még közel se kerestem ennyit, és dübörgött a 44%-os kajainfla). Tehát túlvállaltam magamat. Most az ilyen helyzeteket szeretném elkerülni. Nemcsak, hogy ne fogyjon el hóvégén csutkár a fizetésem, hanem, hogy ne kelljen a szarabb sonkàt levennem a polcról csak azért, mert tarthatatlan élethelyzetet vállaltam magamra.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!