Mi lenne a jó megoldás albérlet esetében ha a párod
mèg egyetemista?
Figyelt kérdés
A párom egyetemista, jelenleg nincs munkája a nyár miatt, de ősztöl diákmunkázni fog. Havi bevétele nagyságrendileg 200-250 között fog mozogni.
Én teljes állásban dolgozom, 500-at keresek.
Egy albi 250 rezsivel, gyakorlatilag ez alatt nincs. Párommal eddig egyutt eltunk, de azt a lakást, ahol laktunk elvettek tolunk családi okok miatt. Én is és ő is az anyukájával lakik most.
Kicsit ugy erzem parom nem akarna albérletbe költözni, mert szamara ez nagy anyagi megterhelés (nyilvan nekem se kicsi). A problema az, hogyha mondjuk az albérletet felesbe fizetnénk (125-125), akkor is a kaját már teljesen nekem kellene állnom, hogy maradjon neki valami szabadon költhető pénze. Úgy is érzem, hogy nem szeretném túlvállalni magamat anyagilag, mi lenne a jo megoldas?
Hagyd el, ha már most számolgatod, kinek mennyi a bevétele és kiadása, és százalékosan milyen arányban oszlik el.
Pofámról szakadna le a bőr, ha számolnám mennyit költöttem én kenyérre a hónapban és mennyit a férjem. Pedig ő eszik többet.
2024. júl. 17. 17:58
2/35 A kérdező kommentje:
Két ember étkezése egy hónapban 200 korul van. Mint látod, nem milliókból filléreskedek, hanem nekem is véges a budgetem. Szerintem itt messze nem arról van szó, ki hány szelet kenyeret evett meg. Ja és mi nem vagyunk házasok.
2024. júl. 17. 18:02
3/35 anonim válasza:
Nem, de így nem is lesztek,mert albiba nem mész vele, mert az neked +költség. Persze érthető, de később hogy gondolod, hogy lesz? Ez úgy működik, hogy rezsi fele-fele, aztán mindenki a maradékból gazdalkodik, ahogy tud. Beleértve kaja, szórakozás, stb.
2024. júl. 17. 18:09
4/35 anonim válasza:
Ez nehéz ügy, mert a bizalmat az idő alakítja ki, de ha a félelem miatt nem tudtok előre lépni, akkor abba hal bele a kapcsolat. Ha akarod őt, akkor valamennyit mindig kockáztatni kell és ajándékba adni úgy, hogy igen, lehet, hogy pofára esel. Mert ez nem üzlet. Egyébként ez az élet minden területére igaz, hogy döntened kell, hogy a vágyaid és a félelmeid között és aztán minden döntésből tanulsz. De ez még mindig jobb, mintha nem döntesz, és csak sodródsz és aztán másokat okolsz, amiért helyetted döntöttek.
2024. júl. 17. 18:18
5/35 A kérdező kommentje:
Egy közös haztartásba a bevásarlast egyutt oldjatok meg altalaban, nem osztjuk el a hutoben ki mit vett. Most abbol indulok ki, hogy amikor régen egyutt eltunk, akkor is en alltam az etel, szórakozás nagy zömét. Akkor nem volt megterhelő annyira, mert saját lakásban laktunk. Még a rezsit se kértem el tőle. Nyilván ez egy egézségtelen felállás, amit nem szeretnék folytatni azzal, hogy magamra vállalok ennyi pluszköltséget. Nyilván azt se fogom nézni, ahogy a páromnak nem jut vacsora 20-án, mert elfogyott a pénze. Csak olyan megoldást szeretnék, ami nem ez a lényegében 50%-ban eltartós felállás.
2024. júl. 17. 18:20
6/35 anonim válasza:
Nem kell közösen vásárolni, se számontartani a hűtőben ki, mit vett.
Ami elfogy, az veszi meg, aki észreveszi, vagy van ideje vásárolni.
Olyan, mintha nem tudnád, hogy kell együtt élni valakivel.
2024. júl. 17. 18:22
7/35 A kérdező kommentje:
Nyilván a probléma lényege az, hogy ez nem működött akkor se, amikor egyutt eltunk ez az 50-50. Inkább 80-20 volt a javamra.
2024. júl. 17. 18:26
8/35 anonim válasza:
Akkor várd meg, amíg végez vagy pumpolja havonta anyuékat, hogy ne neked kelljen eltartani. Vagy beszéld rá, hogy menjen át másik szakra, estire, levelezőre és dolgozzon mellette. Vagy hagyja ott az egyetemet. Vagy keress pénzes párt, lehetőleg lakással. Nem tudom, még milyen lehetőségekre gondoltál, mert varázspálcája senkinek sincs.
2024. júl. 17. 18:33
9/35 anonim válasza:
Akkor azt kell eldönteni, hogy ez így megfelel e neked, amíg nem lesz olyan állása, amivel jól keres, mert az elég kemény lenne, ha megmondanád neki, hogy ha lesz elég pénzed, akkor költözzünk össze..
2024. júl. 17. 18:36
10/35 anonim válasza:
Gondolom ha ő keresne többet akkor gond nélkül bevállalnád hogy ő fizesse a kaját meg s több kiadást nem? Nem úgy tűnik mintha szeretnéd ezt a fiút.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!