Lakás bérbe adása esetén ki mehet be havonta ellenőrizni a lakás állapotát?
A rokonomnak azt mondta a közjegyző, hogy csakis ő személyesen, egyedül. A fia, aki technikailag fel tudná mérni a lakás állapotát, nem mehet be se vele, se egyedül. Ez nekem elég hihetetlen. (Viszont a tulajdonos (nyugdíjas nő) meg távol lakik, a fia járt többnyire az előző bérlőhöz is.)
(Van egy barom bérlő, aki minden létező dologba belekötött egy hónap alatt, többek közt most ebbe is.)
A bérlönek igaza van, ha a szerzödésben a tulaj van, akkor csak ö mehet be.
Vagy a szerzödésbe a fiát kellett volna beírni.
Értem, köszönöm.
A szerződés szövegét nem ismerem.
5
Én meg nem adnék ki lakást olyannak, akinek probléma, ha legalább havonta meg szeretném nézni, hogy a lakásomat leamortizálta-e valami semmirekellő.
Nyilván nem élnék a jogommal, ha megbízhatónak látnám a lakót, de amiket ezekről a kérdéses személyekről hallottam, az alapján igencsak problémásak, már a sokadik mondvacsinált problémába kötnek bele pár hét alatt, csupa olyasmibe, amikkel a korábbi bérlőknek semmi gondjuk nem volt.
Az miért gond nekik, ugyan, hogy a tulajdonos fia jön a lakbérért, nem személyesen a tulajdonos? Tán csak nem azért, mert úgy gondolják, hogy egy idősebb nőt könnyebben át lehet verni, mint egy fiatalembert? (A tulajdonos már kétszer is el akart buszozni hozzájuk korábban, de akkor meg valamiért nekik "nem felelt meg".)
6
Az elválás már fix, mert nem lehet velük érdemi módon beszélni. Viszont béke nem lesz, mivel továbbra is csak hőbörög a férfi, és ellenségnek tekinti a tulajdonost. Annak ellenére, hogy a tulajdonos mindenben a megegyezést keresné, és az első időben mindenre rábólintott, hogy legyen a kedvük szerint. Még azt is megtette, hogy a megbeszélt időpont előtt átadta a lakást, mert nekik az előző helyről is sürgősen kellett távozni. (Vajon miért?)
Igazság szerint ebből most nem mérhető fel, hogy melyikőtök csinálja a mondvacsinált problémát. Ugyanis jogilag igazuk van, ahogyan valaki le is írta. Lehetséges, hogy máshol ők jártak rosszul. Például gyerek elkérte a pénzt és eltűnt vele. Vagy ha éppen ők tényleg rosszarcok és csak okoskodnak, akkor bárki más normális ember élhet ezzel. Az éremnek két oldala van és adott a szerződés. Minden más esethez pontosan az kell, hogy kiismerjék egymást és szóban is meg lehessen beszélni bármilyen változtatást.
Különben én sem laknék olyan helyen, ahol rögtön havi 1 látogatással "fenyeget" a tulaj vagy ráadásul nem is a tulaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!