Lakás kiadásnál abból adódhat probléma ha a tulajdonos bejelentve marad a lakásba?
#12 leírhatod még százszor, attól nem lesz igazad.
Nekem mindegy, gondolj, amit akarsz.
De, ha feketén adja ki, nem fogja aláírni a lakcímbejelentőt. Ja, hogy kötelessége, mert ott laksz? Akkor kitesz és keres mást, aki nem akarja magát bejelenteni.
Miért nem akarja a tulaj? 1. Feketén adják ki sokan, ne legyen hivatalos nyoma.
2. Még valami joga lesz a szerencsétlen bérlőnek, egyszerűbb, ha nincs, csak fizet...
Bérlő belemegy, mert laknia kell valahol és olcsóbb, ha nincs hivatalos bejelentés.
Ez Magyarországon egy átlagos bérlés.
#13 ez sajnos pontosan így van.
A törvényhozónak ez sajnos láthatólag megfelel, mert nem lép fel ellene.
Nekem is van egy bérházi lakásom, amit kiadtam.
Miután ott éltem sok évet, a mai napig az szerepel a lakcímkártyámon "lakóhely"-ként.
Az albérlő lakcímkártyáján ugyan ez az utca/házszám/emelet szerepel "tartózkodási hely" néven.
Vagyis mindkettőnk stáusza bejelentett és a valóságnak megfelelő.
Kíváncsi lennék ezt a helyzetet, #3 miért nevezi sunyiságnak?
Valakinek a lakóhelye értelemszerűen az, ahol lakik.
Nem az, ahol másvalaki lakik. Akkor sem, ha ő valamikor régen ott lakott. Akkor sem, ha annak a lakásnak a tulajdonjoga az övé.
A lakóhely nem státusz, nem az ingatlan tartozéka, hanem egy személyes adat a polgárok személyiadat- és lakcímnyilvántartásában.
#16.
Tegyük föl, így van ahogy írod.
A "lakcím" azt a helyet jelenti, ahol évekig laktam és ami a tulajdonom.
Amikor a barátnömhöz költöztem, akkor kiadtam albérletbe.
Az új címemet beírták a "tartózkodási hely" rovatba. (régi nevén ideiglenes tartózkodási hely).
Vagyis a Te elméleted szerint, Hatóság nem jól töltötte ki a lakcímkártyámat? Érdekes gondolat......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!