Mekkora jövedelemre van szükség, hogy megtudjak élni egy 130 ezer+rezsi albérletbe?
Én is ezt mondom. Minimum 300.000.
De ebbe nincs buli, mozi, félre tenni sem semmi. Ez csak az alap. A legszuksegletekre elég csak semmi többre (sajnos).
Ahogy előttem írják, ha nagyon összehúzod a gatyát, igyekszel nem létezni és spórolsz mindenen akkor talán 300 alatt vagy, de mivel lesz egyéb kiadás a 350 sem lesz elég.
Amikkel én számolnék:
Albérlet, jelenleg 130 ezer
Rezsi, nagyban függ hol, mi van benne mert lehet 30 ezer meg 60 ezer is. Nyilván ide vehető a telefon, Netflix, stb.
Legyen a kettő együtt 200 ezer.
Havi átlagos kiadások: Nekem átlag 150 megy el, nem főzök magamra, veszek desszertet a kaja mellé, stb.
Egyéb kiadások: 50-100 ezer. Nyilván kell időnként venni ruhát, cipőt, mosógépet, a hobbinkra is költünk, utazunk is, meg anyánknak veszünk valamit születésnapjára.
Ezen felül én szeretek havi 100-150 ezret elrakni, de még ez sem az a nagy összeg, évi szinten 1-2 millió.
Szóval úgy összegezném:
300-350 a nagyon minimum létezés.
400 amiből már nélkülözés nélkül kijössz nullára.
500+ aminél már relatív kényelmesen el lehet lenni, jut is marad is.
Már írták előttem,de igazuk van.
350.000 nettó,de azt nem nevezném életnek inkább csak létezésnek.
Másodállás.
Illetve ne saját albérletbe menj hanem vegyél ki szobát, külvárosban. Az kb 50 ezerrel kevesebb
Így küldtek el?
Kaucióra van pénzed?
Berelj szobát, vagy munkásszallo amíg nem jössz helyre. Vagy másodallas. Más nem nagyon van sajnos.
Mirrt küldtek el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!