Ő tud így tőlem albérletet követelni?
Figyelt kérdés
A sztori hosszú. Így röviden legyen elég annyi hogy már nagyon régóta rosszba vagyok anyámmal, nagyszüleim neveltek fel. Tavaly meghalt nagyapám így 4 felé oszlott a ház tulajdonjoga, nagyanyám a haszonélvező én itt lakok vele segítem anyagilag, én végzem el a ház körüli munkákat. Anyám most kitalálta hogy be fog menni egy ügyvédhez és követelni fogja hogy fizessek neki albérleti díjat. Azt ő egyedül igényelheti, vagy akkor bele kell egyezni a másik három tulajdonosnak is? (Akikkel egyébként nagyon jóba vagyok ők a testvérei) Remélem hogy nem kérheti mert így is nehezen jövünk ki az én fizetésemből meg nagyanyám nyugdíjából de akkor még rosszabb lenne a helyzet :/ amúgy az ideiglenes és az állandó lakcímem is itt van.2024. márc. 3. 19:52
11/16 anonim válasza:
Bármelyik tulajdonos kérhet bérleti díjat, nem kell egyetérteniük benne.
12/16 anonim válasza:
Viszonylag egyszerűen visszavághatsz anyudnak. Nagymamáddal írtok egy ingyenes bérleti szerződést és mivel te az ő ellátása miatt nem tudsz dolgozni, a mamád egyúttal kérje a szülőtartást. Ugyanis ma már ez is kérhető. Anyukád egyből le fog petézni :)
13/16 A kérdező kommentje:
Dolgozok, csak nem túl jó fizetésért. Sajnos itt a környéken ez van. Az ellátást úgy értem hogy neki kevés a nyugdíja ezért adok neki pénzt, meg a ház körüli munkákat én végzem el de amúgy teljesen egészséges el tudja látni magát. A szülőtartással az a baj hogy akkor a másik három testvérének is fizetni kellene, azt meg nem akarjuk mert velük jóba vagyunk
2024. márc. 5. 19:34
14/16 xswerdy válasza:
ha nagymamád meghal, akkor a 4 testvér lesz a tulajdonos, haszonélvező nélkül. Minden további nélkül megtehetitek, hogy Te laksz benne továbbra is, és az ellenszolgáltatásról megegyezhetsz valük tetszés szerint. Lehet, hogy 3 tulajdonos azt mondja, hogy megengedi szívességből hogy ott lakj, a 4. pedig pénzt kér.
15/16 xswerdy válasza:
A legjobb lett volna nagyapádnak kizárni anyádat az örökségből (mondjuk az ő részét rád hagyni, hogy a köteles részből kzárható-e, az kérdéses), de ezen már nem lehet változtatni.
16/16 anonim válasza:
Ha már csak egy tulajdonos beenged hivatalosan és be vagy oda jelentve, akkor nemigen rakhat ki. Bérleti szerződéssel meg pláne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!