Megbántam a abérletszerzodést, elállhatok tole?
Figyelt kérdés
Irtam egy 9 hónapos albérleti szerzodest, kifizettem az elso hónapot és a kauciót, de nagyon megbántam. Most tehetem azt, hogy jelzem sajnálom megbántam akár a pénzt is megtarthatja amit eddig fizettem mégsem szeretnék ideköltözni2024. márc. 3. 15:01
1/10 anonim válasza:
Így igen, természetesen nem vagy köteles ott élni, de mivel elállsz a szerződéstől, a kauciót nem kell visszaadnia.
2/10 A kérdező kommentje:
Rettenetesen félek ugye nem jelenthet fel, hogy fizessem ki az osszes 9 honapot?
2024. márc. 3. 15:18
3/10 anonim válasza:
Mi szerepel a szerződésben a felmondásról?
4/10 A kérdező kommentje:
Semmi, annyi, hogy nemfizetés esetén el kell hagyjam a lakást és elveszitem a kauciót
2024. márc. 3. 15:23
5/10 anonim válasza:
Dehogy, nem kell semmit fizetni. Föbérlöimmel nekem mindig haveri kapcsolat alakult ki, ingatlanostól pedig soha nem veszünk ki lakást.
6/10 anonim válasza:
2: De, jogilag erre szerződtél, szóval jár neki.
7/10 anonim válasza:
Illetve még be sem költöztél?
Akkor még csak foglalót adtál és nem is vetted át a kulcsokat?
Mert akkor a foglalót elveszted, ennyi.
5: Ingatlanostól nem tudsz kivenni lakást, csak tulajdonostól, haszonélvezőtől vagy főbérlőtől.
8/10 anonim válasza:
7: Nekem egy párszor ingatlanos mutatott albérletet és az is mutatta meg a lakást.
9/10 anonim válasza:
Persze ez így rendben lesz.nyugi
10/10 anonim válasza:
8: Mutatni mutatják, de nem bérbeadók.
Csak kiválaszt 1-3 bérlőt, aki megfelel és tényleg ki fogja fizetni, de onnantól a tulajnak átadja az ügyet, nem tőle veszed ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!