Elfogadjam így a lakbér emelést?
Szeptember óta lakom egy albérletben Budapesten. A szerződésben nem volt szó arról, hogy emelné a lakbért az év folyamán az inflációnak megfelelően a bérbeadó.
Jogos lehetne első ránézésre az emelés, de volt pár probléma mióta itt lakom.
- A konyhai lefolyóban dugulás volt, amikor átvettem a lakást, jeleztem is egyből a tulajnak. Erre mondta, hogy öntsek bele felolyó tisztítót, ami nem oldotta meg a helyzetet. Kijött három dugulás elhárító cég, de nem tudták megoldani, mert belekövesedett a lefolyóba a dugulás elhárító szer, mert elvileg összekötött a régi lakó mosogatószerével. Fel kell majd bontani, a tulajjal megállapodtam, hogy ez nyáron történjen majd meg, mert most a tanulmányaimra, és a munkámra kell koncentrálnom.
Ősszel viszont gázbojlert kellett cserélni, mert lyukas volt az égéstere, ami szénmonoxid mérgezést okozhatott volna. Először a régit próbálta egy szerelő megszerelni, de attól az lett, hogy nem állt le a láng benne, ha elzártam a melegvíz csapot, így egy hónapig, külön kellett vizet melegítenem a fürdéshez, vagy óvatosan vizet engedni a roszz bojlerből.
Egyszer volt egy vaklárma, hogy beriasztott a gáz érzékelőm, téves riasztással, amivel szintén kerestem a tulajt, meg volt kisebb gond a wc tartállyal is, illetve volt, hogy amiatt kerestem meg, mert azt hittem szénmonoxid áramlik vissza.
Elismerem, hogy sok lehetek neki, ezt ő is jelezte. De nem keresném semmivel, ha minden jól működne a lakásban. Ezt úgy tudta volna elérni, ha karbantartja.
Eléggé garasos, az új bojlert ő vette meg, jelen volt a beszerelésnél, és akkor a szerelő eltörte a zuhanycsövet, nekem kellett újat venni, ő nem volt hajlandő fizetni, hiába tudta, hogy nem én törtem el.
Úgy van vele, hogy nulla ráfordítással akar pénzt a lakásból.
Én szeretném megkérni emailben, hogy a fentiekre hivatkozva ne emeljen 10%-kal a lakbéren, de meghagyni neki a lehetőséget, hogy emelhessen.
Nem a legjobb a viszony köztünk.
Az emelésre csak kezet fogatott velem, nincs még lepapírozva, ez a minimum, amit elvárok.
Mennyire jó ötlet ez? Vagy, ha egy ilyen embernek pattogok, akkor valószínűleg kitesz az albérletből? Most nem a legalkalmasabb nekem a költözés, de úgy érzem, hogy nekem is számítanom kellene valamit ebben a helyzetben, és nem csak neki.
Ki perelt be kit?
Én őt nem akarom, csak a legvégső esetben perelni.
Tanulópénz: mielőtt megkötöd aszerződést, mindent ellenőrzöl, milyen állapotban van.
Amit felsoroltál, 90%-a a tulajdonos és nem a használó költsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!