Jogosan tartom vissza a kauciót?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő. Van egy lakásom amit kiadok, a bérleti szerződésben le van írva hogy kötött idejű szerződés amely 12 hónapra szól, ami után két hónapos a felmondasi idő. A bérlőm ma reggel írt, hogy másfél hét (!) múlva költöznének ki magánéleti problémák miatt. Én ezt a felmondási időt nem tartom korrektnek hiszen nem szólt előre, így nekem is károm van ebből, alig maradt időm készülni erre, illetve új bérlőt találni. A kérdésem hogy ilyen esetben jogosan mondhatom-e hogy nem jár vissza a kaució a szerződés lejárta előtt?jan. 20. 13:32
12/16 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen szerződésem. Nekem szerencsém volt, azt mondta a tulaj ha találok olyat aki költözne, dolgozik, megbízható, akkor visszaadja a kauciót. Találtam is egyet, legiutas kísérő volt anno, szóval fix munka. Esetleg ajánlani neki hogy 1 hónap, addig találjon valakit aki neked is szimpatikus és visszaadod a kauciót. Így sem te sem ő nem jár rosszul.
13/16 anonim válasza:
A kaució másra való. Viszont szerződés szerint kötelezettsége a 12 hónapig végig lakbért fizetnie
14/16 anonim válasza:
Nem értem. 12 hónap után lejár a szerződése, de még két hónap a felmondási idő? Azt hogy? Ha lejárt a 12 hónap akkor milyen felmondási idő van? Ennek semmi értelme, ez akkor 14 hónapos határozott idejű szerződés. Ezt valami jogász írta vagy ti ketten dugtátok össze a fejeteket és okoskodtátok ki?
Egyébként közös megegyezéssel felmondható, de a másfél hét nagyon kevés, törvényileg is 15 napot szoktak megadni, szóval igen, akár jogos is lehet. Kérdés hogy a szerződésben mi van, ha ilyen furcsaságokat is sikerült beleírni...
15/16 anonim válasza:
Határozott idő esetén a felmondási idő csak idő előtti felmondásra vonatkozik.
Ha nem hosszabbítottatok, vagy szerződtetek ujra, akkor azonnal vége a 12 hínap végén. Bérlő takarodik, kaució visszajár.
16/16 anonim válasza:
Nem jogos. Ha idő előtt mondja fel a határozott idejű szerződést, jogosan kérhetsz tőle kártérítést, de ez telejsen független a kaúciótól, még akkor is ha véletlen pont ugyanakkora összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!