Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki az, aki kapott már vissza...

Ki az, aki kapott már vissza kauciót?

Figyelt kérdés

Sokszor kérnek kéthavi kauciót, ha kiköltözik az ember, ebből fedezik a lakás újrafestését, de ki mondja meg, hogy mennyi is volt az valójában?

A valóságban nem hiszem, hogy azt mondanák, hogy "nem volt szükség festésre, csak egy szobában, az is 40ezer volt összesen". Jól gondolom, hogy az nem nagyon szokott visszajárni, mert ilyen olyan ürüggyel megtartja a tulaj?

2023. dec. 30. 11:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
66%
Van olyan ország ahol nem a tulajdonosnak adod a kauciót. És ha vége a szerződésnek akkor megvárják amíg az utolsó szolgáltató is elküldi az éves elszámolását és a végén elszámolnak a pénzzel. Ez szerintem ilyen keleti sajátosság, hogy lelakjuk meg lenyúljuk. Szerintem a legtöbb bérbeadó vissza sem tudná fizetni a kauciót.
2023. dec. 30. 11:46
 12/27 anonim ***** válasza:
86%
Én eddig mindig visszaadtam a kauciót(bérbeadó vagyok) egy kivétellel, sőt, a kaución felül kellett a bérlőknek még (elszámolás alapján) fizetni, és így is rengeteget buktam,mert ózonozás után is olyan büdös maradt minden kárpitozott bútor és szőnyeg, hogy ki kellett cseréltetnem. Gyakorlatilag fél év alatt maximálisan lelakták a lakást, a hab a tortán az, hogy, mikor a szőnyeget felszedtem, vettem észre, hogy a parkettán vagdostak snitzerrel valamiket. Szóval nem feltétlenül kell a bérlőket mennybe meneszteni, a bérbeadókat meg aljas lehúzós dögnek beállítani. Kell venni lakást, akkor nem szükséges bérelni.
2023. dec. 30. 11:55
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Én vagy visszakaptam, vagy az utolsó két hónapban már nem kellett lakbért fizetnem. Öt különböző helyen béreltem Budapesten 17 évig, nem volt gond egyik helyen sem.
2023. dec. 30. 12:06
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Az öt éves egyetemen 4 különböző albérletben laktam. Kivétel nélkül mindenhol visszakaptam a kauciót. Egy helyen próbált a tulaj simliskedni. Szerencsére a lakás átvételéről 40 perces videót csináltam. A tulaj megpróbálta a falrepedést rámverni én meg megmutattam a videót neki amit neki is átküldtem.

Ezután megemlítetem neki hogy a nagyapám közjegyző és szívesen segítek nekem ügyvédet találni ha perre kerül sor. Másnap utálta a pénzt.

2023. dec. 30. 12:31
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
4 helyrn laktam. Mindenhol visszakaptam vagy utolsó 2 hónapban lelakhattam.
2023. dec. 30. 12:31
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Én megkaptam. Igaz majdnem 1 hónap múlva, de visszajött..😊

Ingatlanos segítségével vettem ki egy kis lakást határozott bérleti idővel, mikor ez lejárt átvette a lakást, lefotózta az óraállásokat és mondta 1-2nap mire utalja tulaj a kaukciót.

Eltelt 1 hét, 2 hét, semmi. Felhívom ingatlanost mikorra számíthatok a pénzre, hát nem tud róla semmit, felhívja tulajt. 10 p múlva visszahívott, hogy 1 nap múlva küldi a pénzt.

Eltelt ismét 1 hét felhívom ingatlanost miújság ismét nem tud semmit, na ekkor már felkerestem a tulajt. Pár napon belül elutalta.

Azóta már sikerült ingatlanhoz jutnom, de ha az élet úgy hozza,hogy ismét bérelnem kell akkor csak ingatlanközvetítő segítségével és ha vállalja a kaukció visszajuttatását.

2023. dec. 30. 14:16
 17/27 anonim ***** válasza:
62%
Budapesten 20 eve volt 500 ezer huf egy 35 nm-es lakas festese.
2023. dec. 30. 14:50
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Laktunk pár albérletben a párommal anno külön-külön, meg már együtt is, de soha fel sem merült, hogy ne kapnánk vissza a kauciót. Az arra van, ha kárt okozunk. Az, hogy kiköltözés után javasolt egy tisztasági festés, nem a mi "hibánk", ezt nem nekünk kell fizetni. Mint ahogy a nyílászáró cserét vagy a kazáncserét sem. Ha rendeltetésszerűen használod a lakást, akkor a kaució visszájára. Más a helyzet persze, ha azért kell kifesteni, mert 3 hónap alatt lelaktad a lakást.
2023. dec. 30. 15:24
 19/27 A kérdező kommentje:

Van hol laknom, volt lakásom, de bérelnem is kell.

5 éve sincs, hogy eladtam, 7 éve 150ért fürdőszobát húztak fel nekem a semmiből(anyaggal), úgyhogy ne mondj már ekkora marhaságot. 70 ezer alatt festettek 39 nmet úgy, hogy vakolni is kellett az új falrészeket, egy alap meg két szín ment rá. Igaz nálam dekorlécek nem voltak, meg semmi extra, csak sima szín.

Akkor jó tulajt kell választani ezek szerint, gondolom olyat, akiből kinézi az ember, hogy nem szorul rá a kaucióra és tisztességes munkája van, nem ilyen ügyeskedő típus. Nyilván nem laktam le régen sem, és most sem tervezem, parkettán vágni nagyon trehány dolog. Az átvételről videót csinálni nagyon jó ötlet, köszönöm! Biztosan nagyon kínos lesz majd, nem szeretem az ilyen pénzkérdéseket megvitatni, de muszáj lesz.

2023. dec. 30. 18:41
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"Benne szokott lenni, hogy a kauciót a lakásra fordíthatja, ha kár keletkezik benne, festésre szokták megtartani általában, de ugye ez nem 400ezres tétel."

Ööö.. igazságügyi szakértő által kaptunk kártérítésként 900 000 Ft-ot festésre+glettelésre egy kicsi lakásra 4 évvel ezelőtt.

Nem, a kauciót a normál amortizációra nem fordíthatja, csak olyan dolgokra, amiket sem a bérleti díj, sem a biztosítás nem fedez.

A bérleti díj a normál amortizációt fedezi, tehát akkor a kaució visszajár.

2023. dec. 30. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!