Sokszor kérnek kéthavi kauciót, ha kiköltözik az ember, ebből fedezik a lakás újrafestését, de ki mondja meg, hogy mennyi is volt az valójában?
A valóságban nem hiszem, hogy azt mondanák, hogy "nem volt szükség festésre, csak egy szobában, az is 40ezer volt összesen". Jól gondolom, hogy az nem nagyon szokott visszajárni, mert ilyen olyan ürüggyel megtartja a tulaj?
"Jól gondolom, hogy az nem nagyon szokott visszajárni, mert ilyen olyan ürüggyel megtartja a tulaj?"
Jól gondolod. 99,9%-ban ez történik, ezért jó ha úgy számolsz, hogy sosem kapod vissza. Rendszerint ha normálisabb a tulaj, akkor lelakod azt az összeget.
2023. dec. 30. 11:12
2/27 anonim válasza:
“de ki mondja meg, hogy mennyi is volt az valójában?” Pl a szerződés, amit tanú előtt aláírtunk anno. Én visszakaptam, amikor albiztam.
2023. dec. 30. 11:12
3/27 anonim válasza:
Mármint nem arra írtad, de mindegy, szóval nekem visszaadták, annyi, hogy az uccsó havi lakbért levonták belőle, szóval egyhavit kaptam vissza, nem kettőt.
2023. dec. 30. 11:13
4/27 A kérdező kommentje:
Benne szokott lenni, hogy a kauciót a lakásra fordíthatja, ha kár keletkezik benne, festésre szokták megtartani általában, de ugye ez nem 400ezres tétel.
Nem a kaució összege kérdéses, hanem olyan, hogy akkor megtartom ezt a 400ezret festésre meg mittudomén parkettafényezésre, mikor esélyes, hogy egyikre sincs szükség, de ha festetne is, akkor se 400ba kerül.
2023. dec. 30. 11:15
5/27 anonim válasza:
Jegyzőkönyv kell a lakás átadásáról.
Illetve jobban jársz, ha kipakolás után két haverral legurítjátok fehérre a falakat. Veszel az Obiban egy nagy festéket meg 3 tedihengert, és elég takarófóliát. Utána egy alapos takarítás, kisebb dolgokat érdemes kijavítani, és akkor visszakapod a kauciót is.
2023. dec. 30. 11:16
6/27 anonim válasza:
4 Egy teljes festés Jóval többe kerül mint 400eFt. És akkor még a mázolás bele sincs számolva.
2023. dec. 30. 11:18
7/27 anonim válasza:
5 A Mekkmesterséget meg egy normális tulaj nem fogja hagyni, a saját érdekébe. Mert az nem festés, csak egy gányolás, és a kosz takarásának próbálkozása. Láttál már olyant ahol egy ilyen "meló" után, hogy néznek ki a falak? Ugye ha a saját lakásodról lenne szó, neked sem felelne meg.
2023. dec. 30. 11:20
8/27 A kérdező kommentje:
Ki állapítja meg, hogy kell-e festés egyáltalán? Mármint normális állapotban alig ér az ember a falhoz, pár hónap alatt nem megy tönkre, a festés is el szokott maradni a tulaj részéről, csak a pénzt tartja meg rá. Gondoltam, hogy lesz itt olyan, aki még le is mázoltatná, csak mert más élt benne. Normálisan az ember párévente festeti újra a lakását, egyébként ilyen 40nmes lakásról van szó, fürdő pl plafonig csempézett.
2023. dec. 30. 11:28
9/27 anonim válasza:
Az első albérletemben nem kaptam vissza, pedig megcsináltam benne egy csomó mindent (nem gány módon), jobb állapotban adtam át mint amikor átvettem - ezt maga a tulaj mondta, amikor jött megnézni. Aztán meg nekiállt simliskedni a kaucióval.. Elengedtem, mert alapból simlis volt a tulaj, nagyon olcsó volt az albérlet én meg épp messzire költöztem így ezzel már nem akartam foglalkozni. A következő albérletemben felragasztottam egy képet a falra és ahogy szedtem le, jött vele a festék is, így ennek az árát levonta (apró összeget) de a többit visszakaptam. Az utána lévőben felmondták az albérletem (szerződés szerint 6 hónapos felmondási idővel) és a tulaj fizetett nekem azért, hogy hamarabb elköltözzek :D
2023. dec. 30. 11:31
10/27 anonim válasza:
"Ki állapítja meg, hogy kell-e festés egyáltalán?" Minden normális ember, még ha tip top módon is használta a lakást, akkor is egy tiszta festés csinál maga után, vagy egyeztet a tulajjal, ha nincs szakembere és megállapodnak anyagilag. Te sem költöznél szívesen mások után olyan lakásba ahol nem tiszta falak fogadnak, ahol mások előtted éltek. A későbbiekre meg: Ha helyesen akarsz élni, akkor mindig gondolsz a mások személyére, és hogy ami számodra természetes, az a másik embernél is alap. Igy kevésbé fogsz hibázni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!