Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem túlzás kicsit 3 havi...

Nem túlzás kicsit 3 havi kauciót kérni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy jogilag nem, de azért mégiscsak egy 32nm-es lakásról beszélünk. Első havi bérleti díjjal (180k) is számolva több mint 700k-t kellene kicsengetni a tulajnak. Egyébként szép lakás, viszonylag új építésű budapesti lakóparkban, jó közlekedéssel. Ezek mind olyan tényezők, amik ezt indokolják?
2023. szept. 9. 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem, de a bérlő szempontjából nézve sok. De nézd a tulajdonos szemszögét is. Pláne ha még viszonylag újépítésű. Lehet a lakás 60-70 millió is, gondolom a berendezés is új, vagy jó állapotú. Talán lehet olcsóbban is találni ekkora budapesti lakást, igaz nem lakóparkban.
2023. szept. 9. 18:04
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

piacgazdaság van. A tulaj mindenesetre látta, hogy felcsillant a szemed, mondtad, hogy igen, erről álmodtam..-nosza akkor jöhet az A terv, (mondta magában a tulaj)...ez az A terve, enyibe kerül.

Ha visszalépnél, lehet, hogy az utcán utánad fut, és előadja a B tervét, ami kétszázezerrel karcsúbb...

Persze ez akkor lehet, ha nincs több jelentkező, és te is szimpi vagy...

Ilyen az üzlet.

2023. szept. 9. 18:08
 3/5 anonim ***** válasza:
35%
Kéthavit szoktak kérni, három már szerintem tulzás.
2023. szept. 9. 19:36
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

Ez van. Sokba kerül a lakhatás, akár bérelsz, akár veszel lakást.

Te pedig a legközpontibb helyen bérelsz a legdrágább épülettipusban.

A 180 már mázli, szerintem min. a 280 lenne reális erre.

2023. szept. 10. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja, amúgy újépítésű, lakóparki lakásért 180 egészen baráti.
2023. szept. 11. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!