Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Vajon honnan van az embereknek...

Vajon honnan van az embereknek lakása még lakáskiadásra is? (Nekem, es még sokaknak, sajátom sincs, az olló meg csak egyre nagyobbra nyílik….)

Figyelt kérdés
2023. dec. 25. 19:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Örökölt, vagy maga dolgozott meg érte, de minden esetben a lenyeg, hogy nem szórta el erőn felüli hülyeségekre a megtakarítását.
2023. dec. 26. 14:47
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
Apám nem csinált semmit, de örökölt 2 kiadni való ingatlant. Nekem is lesz majd egyszer 3 kiadni való akkor is, ha nem csinálok érte semmit, akkor is.
2023. dec. 26. 16:42
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

Attól, hogy neked nincs másnak még miért ne lehetne?

Amúgy régebben sokkal könnyebb volt lakást venni. Én is mondtam a szüleimnek, hogy vegyünk lakást Pesten. Nem vettünk anno, pedig 6-8 millióért voltak. Most ugyanaz 40-50 millió. Ha akkor vettünk volna 20 évesen 30 éves koromra a hitelt kifizettük volna rá, és lehetett volna tovább gondolkodni. Így meg 30+ évesen jutottam oda, hogy egyáltalán az önerőm meglegyen.

2023. dec. 26. 21:19
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ismerőseim akiknek anno vettek lakást hitelből most vesznek sajátot mert eddig benne éltek a meglévőben. A meglévő is megmarad nekik ki fogják adni, annak a bevételéből törlesztik a hitelüket az újra.
2023. dec. 26. 21:21
 15/19 anonim ***** válasza:
55%

#13 Mindig előjön ez a dolog, hogy "régen könnyebb volt lakást venni" de ez nagyon nem igaz.

A szüleim úgy vettek lakást a '70-es évek elején, hogy 40 évre volt hitelük hozzá. Mi úgy tudtunk egy 36nm-es panellakást venni vidéki városban, hogy mindkettőnk családja is segített benne, előtte 6 éven át takarékoskodtunk rá és mindketten voltunk külföldön jóféle ösztöndíjjal amit nem elbuliztunk, hanem takarékoskodtunk és félretettük a pénzt. Testvéremék úgy tudtak 15 éve telket venni Budapest külső részén, hogy előtte több évig külföldön dolgoztak - jó állásban - és beérték egy apró bérlakással, hétvégenkénti motoros utazgatással szórakozásként. Aztán sok év alatt tudtak építkezni utána szintén családi segítséggel, sok spórolással.

Soha nem volt könnyű lakást venni, és mindig az a nehéz amikor épp venni kellene. Nyilván most senkit nem vígasztal, hogy 30 éve amikor nekünk kellett volna az első lakásunkat venni, akkor a banki kamatok 35% felett voltak, de akkor ezt egyszerűen nem lehetett felvenni mert nem volt ember aki meg tudta fizetni.

2023. dec. 26. 21:42
 16/19 anonim ***** válasza:
68%
#13 Én azt látom, hogy igaz. Szüleim a saját hitelüket visszafizették néhány év alatt és családi házuk lett. Elég alacsony fizetésük és megtakarításuk volt, de 2-3 milliós önerővel már lehetett kisebb lakásokat venni akár a belváros közelében is Budapesten. Vidéken a panel meg lenézett "oda nem költöznénk ha fizetnének se" dolog volt.
2023. dec. 26. 21:46
 17/19 anonim ***** válasza:
64%

Én egy 90 nm-es polgári lakásba születtem, akkor 7-en laktunk benne. Ebből később 1 valaki meghalt, 4-en elköltöztünk, 2-en maradtak benne.

Mikor még 1 fő meghalt 35 évvel később, akkor a maradék 1 főnek nagynak bizonyult, eladta, és 2 kisebbet vett az árából. Hát így.

Mellettem is van egy 105 nm-es lakás, egy bácsi halt meg benne, ő is megtehette volna, de nem tette. De aki megörökölte, annak ez minimum a 2. lakása, mert eddig is volt neki már, ahol lakott.

De ő is családdal lakik, nem egyedül, tehát nem igaz rá az, hogy 1 főnek 2 lakása van, mert egy NAGY családnak van 2 lakása, amiből az egyiket nem lakják.

2023. dec. 27. 19:14
 18/19 anonim ***** válasza:
34%
15: Igen, így van. Én már belefáradtam, hogy mindig elmondjam.:)
2023. dec. 27. 19:15
 19/19 anonim ***** válasza:
82%

Meg 2 barátom van, aki szándékosan 1 nappali + 2 félszobás panellakást vett, ők lakják a nappalit, a 2 félszoba ki van adva, fedezi a hitelt.

Az önerőt a szülők adták.

Ilyen panellakás 30 M körül már Budapesten is van, vidéken meg akár 15 M-ért is.

Utóbbihoz 5 M önerő elég lehet, egy átlag családnak szokott is lenni 5-15 év alatt ennyi megtakarítása.

2023. dec. 27. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!