Hol, hogyan lehetne egy 64 éves embernek albérletet találni? Fiatalon sokkal egyszerűbb... (többi lent)
Párom apukájáról van szó, szétmentek az élettársával.
Persze a legjobbkor, december elején, ilyenkor karácsonykor nyilván senki nem foglalkozik ezzel, érthető módon.
Február elején kell költöznie, gondoltam segítek én is keresni, meg persze a párom is. Sok hirdetést felhívott, de általában már ki van adva:(
Meg szerintem idősebb embereknek nehezebben adnak ki, persze ez csak tipp. De volt aki meglepődött tulaj, hogy miért nibcs saját lakása ennyi idősen.
Aztán már 2 hét és január, nagyon kevés az idő sajnos. Meg hát a keret is szűkös, rezsivel együtt kb 160 ezer.
(Helyileg Budapest vagy környéke, kb tök mindegy tenyleg, hogy ezen belül hol...)
"rezsivel együtt kb 160 ezer."
Bőven lehet találni, állítson be 150-et, és nézegessen.
Hol nézitek, melyik portálon?
Hát ha beállítok 150-et akkor a bérleti díj lesz csak annyi, vagyis olyanokat dob ki.
Ingatlan.com-on, facebook csoportok ilyesmi helyeken.
Valójában aki kiadja a lakását annak mindegy hogy ki veszi ki, a 64 éves még jobb is mint más, mert nem fog bulizni, szomszédokat zavarni.
Próbálkozz meg lakótárs kereséssel. Az idős emberek közül sokan magányosak és szívesen megosztanák a lakásukat valakivel ha az segít fizetni a rezsit és egyben társaságot is ad. Idősek otthonában érdemes érdeklődni a környéken vagy kitenni hirdetést ott ahol sok idősebb ember megfordul, bolt előtt pl. Netán kérdezgetni nincs-e valakinek a környéken idős rokona aki szívesen megosztaná párod apukájával a lakását. Nem feltétlen egyből hosszú időre, először csak pár hétre hogy kiderüljön kijönnek-e egymással. Ha nem, akkor is addig van időtök lakást keresni neki.
2: Meg az összes annál olcsóbbat is kiadja.
Valamit rosszul csinálsz, ha nem.
Megmutatod a találati halmazt?
A 150 is lehet jó, van, aki beleszámolja a közös költséget is a bérleti díjba már. Azon felül meg sok helyen csak 4-10 000 Ft a rezsi (víz, gáz, villany), nálunk is 4000 Ft körül alakul, sokszor alatta.
Szerintem is reális az ár, de ha nem talál Bp-en, akkor érdemes olyan vidéki várost nézni, ahonnan vonattal hamar beér a városba. Sokszor gyorsabb így, mint mondjuk külső kerületből vagy az agglomerációból beutazni, mert a vonat gyorsabb és egyenesen a városba visz be. Ott pedig tuti talál ennyiért egész jó lakásokat.
Albérletes FB-csoportokat érdemes nézni. Az, hogy egyedül van, nincs gyerek, nincs háziállat, a legtöbb tulaj szemében nagy előny. Nemrég adtunk ki egy 40 nm-es lakást Bp-től vonattal fél órányira lévő városban, nagyon kevés egyedülálló jelentkezett, pedig elsősorban azt kerestünk. Végül pár vette ki. Ami fontos, hogy legyen fix jövedelme. És hát nyilván, ami gondot szokott okozni, a kaució... ha ez adott, akkor egyáltalán nem reménytelen.
Ami a társbérletet illeti: hasonló esetet láttam, ott az volt a gond, hogy a társbérletben élők nagy többsége inkább fiatal, és nem akartak más generációból bérlőtársat, mert féltek, hogy nem jönnének ki vele.
Amúgy szerintem nem szűkös az idő, mert ha talál egy jót, egy héten belül beköltözhet, nem szokták nagyon sokkal előbb meghirdetni a lakásokat, plusz szerintem most így ünnepek előtt a tulajok pont nem hirdetnek, majd január elején kerülnek a piacra a kiadó lakások. Legalábbis én biztos nem akarnék az év utolsó két hetében lakás mutogatással foglalkozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!