Ilyenkor mi a teendő? 🤔
Én bérlő vagyok.
Egy úgynevezett közös udvaros sorház egyik lakását béreljük a párommal.
Tegnap megállított a legelső házból a 70x éves lakó és megkérdezte, hogy hol dolgozunk?
Válaszoltam.
Aztán közölte, hogy azért kérdezi, mert őt zavarja,hogy hajnali 4-kor megyünk dolgozni.
Kijavítottam, az a hajnali 4 pontosan 04;30 és 05:00.
Közölte, hogy az zavarja, hogy nyikorog a kapu és miattunk ébred fel, mert behallatszik minden a házba. Majd hozzátette, hogy csak mi megyünk olyan korán dolgozni.
Csak annyit mondtam neki, hogy ez a hátránya a közös udvaros együtt élésnek.
Erre már nem tudott mit mondani és ott is hagyott.
A tulajok a kapu állapotára szarnak rá, nem csinálják meg.
Tehát, összeveszni nincs szándékomban az idős nénivel, de igencsak fontoskodó.
Két hónapja járt nálunk a villanyóra leolvasó és addig verte az ajtót a néni , majd az ablakot is , amíg ki nem mentem.
Azt hittem valami nagy baj van,de amikor kimentem hozzá és megkérdeztem, hogy miben segíthetnek?, közölte, hogy itt van a villanyóra leolvasó.
És? Kérdeztem felháborodottan.
Majd közöltem, visszakérdezve;És ha nem vagyok itthon betöri az ablakot?
Különben is pihentem és megköszöntem neki, hogy felzavart.
Megsértődött, de nem érdekelt.
A villanyóra leolvasó közölte, hogy amúgy is hagyott volna értesítőt, mert tudja, hogy napközben mindenki dolgozik.
Elköltözni nem akarunk, mert nagyon szép lakást bérlünk
meg a két havi kauciót is buknánk ha szerződést bontunk.
De a néni miatt elment a kedvem attól, hogy ott lakjunk.
Úgy érzem ő mindig ki fog találni valamit, hogy belénk álljon valami ürüggyel.
Tanács, ötlet, hogy hogyan kezeljük a nénit, hogy mégis békességben éljünk egymás mellett?
Annyi pocsék albérlet van éa ennél sokkal sokkal rosszabb dolgokkal hogy tedd össze a két kezed.
Nénit kedvesen türelemmel kell kezelni és nem foglalkozni vele.
Tudom én, hogy vannak pocsék albérletek és bérbeadók is, mert volt dolgunk mindkettővel, de sajnos már annyi sérelem ért minket albérletek és tulajdonosok terén, hogy elég már egy szikra is ahhoz,hogy felbosszantson a mások szamár egy ilyen piti ügy.
Én is gondoltam rá, hogy elküldöm a fenébe, de én elsősorban a kort nézem és azt, hogy mindig fogunk találkozni és haraggal együtt élni igencsak kellemetlen lenne.
Bár ha őt nem érdekli, hogy minket megbánt, akkor ennek visszafelé is működnie kéne.
A helyedben ha megint jon a neni panaszkodni, sajnalkoznek. Hogy sajnalod hogy felkel, ti probaltok halkan elmenni de nyikorog es azzal sajnos nem tudtok mit kezdeni. Meg milyen lassan nyitjatok igy is hogy nehogy flekeltsetek masokat es tudjatok hogy hangos de hat ilyen a munkabeosztas es muszaj dolgozni menni. Es nyilvan elmondani tobbszor hogy mennyire sajnaljatok.
Szerintem ez elso megoldasi probalkozasnal sokkal kedvesebb mint rogton fenyegetozni.
Sot, a neni nagy esellyel egesz nap csak unatkozik tehat ha mar beszelsz vele 10 percet az is pozitiv hatassal lesz ra.
Ha meg legkozelebb dorombol akkor megkoszonni hogy szolt. Es akar mondani hogy maskor kered hogy ne kopogjon mert eppen pihentel de most semmi baj es kedves hogy szolni probalt.
Ilyen szomszédom nekem is volt. A kicsit szellemi fogyatékos felnőtt unokája vele élt.
Az még be is jött az ajtón, ha résnyire nyitva maradt.
Én próbáltam kizárni az életemből, amennyire csak lehetett. Köszöntem, ha szólt valamiért, elnézést kértem, vagy megköszöntem és ennyi.
Szépen lassan lemorzsolódott.
Legközelebb kedvesen kérdezd meg a nénit hogy megkapta-e időben a nyugdíját. Aztán nyugodtan közöld vele hogy nektek azért kell annyira korán kelnetek hogy a ti álltalatok befizetett járulékokból neki legyen nyugdíja. Remélhetőleg megérti.
Azt a kaput meg egy közös udvaros házban nem igaz hogy valaki nem tudja megfújni WD-40 el.
Inkább valami kenőzsír kellene a kapupántra.
A WD híg, nem tartós szerintem.
Az öregek korán fekszenek, korán ébrednek.
Felmenőim már 1 órakor fent voltak. Akkor itták az 1. kávét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!