Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletbe szűlnél gyereket?

Albérletbe szűlnél gyereket?

Figyelt kérdés
2023. okt. 15. 10:04
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
10es igazad van teljesen
2023. okt. 15. 12:33
 12/25 anonim ***** válasza:
65%

Akarsz gyereket? Mert nekem ez a kérdés inkább hangzik úgy, hogy kifogást szeretnél találni arra, hogy miért nem akarsz még most szülni.

Amúgy ha nem akarsz akkor nincs azzal semmi gond, csak ne ilyen hülyeségeket találj ki, hanem mond meg a párodnak, hogy te még erre nem állsz készen.

ma 11:46

És mit csinálsz ha van 30 millió hiteled és akkor lép le? Mit csinálsz ha mondjuk el is akar válni és a CSOK törlesztője máris emelkedik, mert nem vagytok már házasok.

De még ha saját erőből vettétek a házat akkor is lehet osztozkodni kell vagy épp egy gyerek mellett nem keresel annyit, hogy egyedül fenn tud tartani.

Ezzel a fáradtsággal sose kell szülni, mert közbe jöhet valami és sok esetben közbe is jön. De az ilyen biztosra menő emberek szoktak 40+ évesen családot alapítani vagy épp legyinteni és inkább egyedül maradni. Az se sokkal jobb, mint "kockáztatni" és bízni abban, hogy amit hoz az élet azt meg tudod oldani, ahogy rajtad kívül még 99%-ban mindenki más is megoldja.

2023. okt. 15. 17:18
 13/25 A kérdező kommentje:
12es te mi a francrol beszélsz? Egyrészt még nagyon fiatal vagyok másrészt meg nem a kifogásokat keresem de aki a mai világban albérletbe mer vállalni gyereket az nem normális és most itt elsősorban nem is az anyagiakra gondolok de az hogy az embernek nincs egy biztos pont az életében és az hogy az ember állandóan rettegésben él főleg egy gyerekkel hogy a tulaj vajon mikor adja el a fejed fölül a házat vagy éppen gondol eggyet és esetleg használni akarja az ingatlan aztán van rá pár napod hogy egy gyerekkel találj másik albérletet hát köszönöm de nekem erre nincs szükségem hogy minden évben vagy minden hónapban ingázzak egyik albérletből a másikba.
2023. okt. 15. 17:56
 14/25 anonim ***** válasza:
88%

"ma 11:46

És mit csinálsz ha van 30 millió hiteled és akkor lép le?"

Mondjuk nem veszek fel eleve 30 millió hitelt? De még 6-ot se... Vagy max annyit, amennyit egyedül is bírnék törleszteni.

Tudod.. Előre kell gondolkodni, nem utólag. Csak ehhez agy is kellene.

2023. okt. 15. 18:35
 15/25 A kérdező kommentje:
14es nállad mi ez a hitel őrület? Ki beszélt itt hitelről? Eszem ágában sincs hitelt felvenni.
2023. okt. 15. 18:45
 16/25 anonim ***** válasza:
35%
Apja nem lesz?
2023. okt. 15. 18:53
 17/25 anonim ***** válasza:
92%
12-esnek amúgy jogos a felvetése, de normál pár szerintem felméri azt is, hogy bizonyos esetekben egyedül is állni tudják a felek a sarat. A hitellel semmi baj nincs szerintem, de ezt is úgy kell/lehet belőni, hogy egyedül is fizetni tudják a felek a törlesztő részleteket. Ez nálunk mondjuk jelen esetben 70 ezer forint (családi házban), míg Budapesten és környékén jelenleg egy lakás bérleti díja is átlag 150 ezer ft. Vagyis ha egyedül maradok is könnyebben gazdálkodom ki a fix törlesztőt, mint a bérleti díjat, ami évről évre növekszik. Nyilván nem erre gondoltál, értem.
2023. okt. 15. 19:19
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy más is írta, ha kanyarban van a saját lakás, akkor igen. Pont így csináltuk, albérletben lettem anno terhes, de a tulajok ezt már nem tudták meg mert pár hónappal később költöztünk. Jó viszony volt velük, de nem hiszem hogy örültek volna neki, direkt gyerekteleneket keresték.

Azt gondolom hogy akkor működne a gyerekes albizás itthon, ha lenne megfelelő jogi háttér, ami védi mindkét felet. Ha a tulaj kára meg lenne térítve károkozás vagy nem fizetés esetén, de ezzel párhuzamosan ők is a korrektségre lennének szorítva, akkor működhetne a dolog. A legtöbb albiba nem engednek bejelentkezni, nem lehet hosszú távra bérelni, a karbantartás és a bútorozás az amolyan magyarosch, stb. Így nem lehet nyugodtan gyereket vállalni na.

2023. okt. 16. 05:07
 19/25 anonim ***** válasza:
56%
Nem terveznék gyereket albiba. De mondjuk nem vetetném el. És hát attól is függ, hány éves vagyok, mennyire akarok gyereket és milyen stabil a kapcsolatom, munkahelyem és az egyéb szociális hálóm.
2023. okt. 16. 10:07
 20/25 anonim ***** válasza:
72%
Én még mindig nem értem, mi a probléma. Nincs szerződés, ami egyértelműsíti a helyzetet? Én lassan 25 éve élek bérletekben, sosem raktak ki sehonnan.
2023. okt. 16. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!