Ha nem működik a fűtés 2 helyiségben, a bérbeadó kötelessége biztosítani azt?
Tehát azt tudom, hogy elvileg a bérbeadónak kötelessége a fűtést biztosítani. Igen ám de a helyzet a következő: központi gázkazán, radiátor minden szobában, plusz egy klíma a konyhában, ezek a paraméterek.
Ebből egy szoba és a konyhában nem működik a radiátor, egyszerűen jéghideg, szerintem a csővel lehet probléma ami viszont a falban van és a tulaj nem lapít, azt mondja nem szükséges használni a radiatorokat, ott a klíma futsek azzal ha nem tetszik el lehet költözni.
Teljesen le vagyok döbbenve. Köteles vagyok elfogadni azt a takarozast, hogy ott a klíma amikor én direkt a központi fűtés cirkó miatt vettem ki ezt a lakást és mert nyilván sokkal kényelmesebb ha minden szobában fut a radiátor és nem egy helyiségben durrog a klíma ott 26 fok van míg a lakás többi részén csak 18..
Szóval az ha van klíma mint fűtés akkor ezzel tud védekezni a tulaj vagy itt is érvényesül az, hogy nem biztosítja a teljes lakás fűtését radiatorokkal?
Akkor szerelő a megoldás. Amúgy is évente ilyen rendszereket karban kell tartani. Ha nem hívsz szerelőt és nem akarsz klímával fűteni akkor elköltözöl.
Hivatkozni még akkor tudsz rá, ha a szerződésben benne van, hogy neked a központi fűtés miatt kell a lakás és azzal történik a fűtés. A lényeg, hogy van lehetőséged fűteni.
Nem kell ezt szerződésbe irni hisz erre jogszabály van.Ez a fűtési rendszer a lakás tartozéka.Üzemeléséről a kiadónak kell gondoskodnia .
Nem félig használható lakást vettél ki.Ez nem a használattól romlott el.
A bérbeadó csak a jogait tudja,a kötelességét nem .
Mit szólna ha azt mondanátok,akkor csökkentjük a bérleti díjat,ezt a klíma áramfogyasztásához használjuk fel.
6-os köszönöm szépen a segítséget, azt is megpróbáltam és jó a szelep.
Igen, nekem is ez a tervem, hogy a klíma fogyasztást le fogom vonni a lakberbol, hiszen egyáltalán nincs optimalizálva a klíma a 2 helyiségre, és az épphogy valami meleg áramlik be a klíma felől a nagyszobaba az nem rendes fűtés.
Valóban csak a jogait tudja a kötelességét nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!