Mi van akkor, ha egy helyiségbe nagyobb klímát szereltek be?
Én ezekből a hátrányokból vagy problémákból semmit nem tapasztaltam, a harmadik telet fűtöm klímával.
Kérdés, hogy mi számít túlméretezettnek?
A hivatalos ajánlás szerintem az enyém is túlméretezett (végül 5kW lett a gyári ajánlás szerinti 3kW helyett), a klímás javasolta. Szintén állandó fűtésre javasolt modell.
Ritkán áll le, általában csak a leolvasztás idejére. Ami nem segédfűtéssel történik, hanem rövid időre megfordul a folyamat, mintha nyáron hűtene (akkor a kültéri ugye felmelegszik), csak nem megy a beltéri ventilátor. Amikor végzett a leolvasztással, újból indul, de a beltéri csak 1-2 perccel később nyílik ki.
Nekem a kültéri pont a konyha falára került, a vízkivezető be lett vezetve a konyhába, megy a rendes csatornába.
Hát passzolom, nekem Gree Amber van, kbsacc 120m3, változó belmagasság, 10cm külső falszigeteléssel, ÉK tájolással. A lényeg 18m2 szoba (itt a beltéri is), de a többi helyiség is innen van fűtve.
Erre minden kalkulátor 3kw-os klímát ajánlott, a de a helyszíni szemlén a klímás azt mondta, hogy inkább legyen nagyobb. Lehet, neki volt igaza és így a helyes.
Szóval én úgy tudom, kicsit túlméretezett klímám van, de nem tapasztalom azokat, amiket írtál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!