Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tényleg a mi hibánk, hogy...

Tényleg a mi hibánk, hogy beázott az ajtókeret?

Figyelt kérdés
Pár hete nem lehet bezárni a fürdőszoba-ajtónkat az albérletben. A keret alja kipúposodott, lett benne egy hullám, ami kemény, nem lehet visszanyomni, így az ajtót sem bezárni, az ajtóbeállítása sem segít. Egyéb elváltozás nem látszik az ajtókereten. Jeleztem a főbérlőnek, aki hívatott egy karbantartót, aki megvizsgálta a falban a nedvességet, ami a "határérték alatt volt", illetve csinált pár fotót. Majd pár napra rá jött a főbérlő is, megvizsgálta a keretet, meg a fürdőt, és szerinte beázás történt, amiért mi vagyunk a felelősek, mert nem tisztítottuk rendszeresen a lefolyót. Valóban csak kb 2-3 havonta tisztítottuk, és valóban volt benne sok haj, trutyi, de a zuhanyzókabinban mindig lefolyt a víz, sosem folyt ki a fürdőszoba padlóra, különben korábban tisztítottuk volna. Nem értem, hogy egyébként egy relatív koszos lefolyó, hogyan okozhatja a 4 méterre levő ajtó beázását, ha a víz lefolyik. Egyébként ugye a beázás nem bizonyított, mert nincs felpuposodva a festék az ajtókereten, illetve szét sem lett szerelve. Én meg nem akarok olyan dologért fizetni, ami nem bizonyítottan az én hibám. Mit gondoltok?

2023. okt. 8. 20:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

" Hogyan tudnám leellenőrizni"

Akár úgy is, hogy kiveszel a szekrényből egy polc lapot. Ha nincs elgörbülve. És lámpával figyeled a hézagot...

2023. okt. 9. 19:00
 22/27 A kérdező kommentje:
Igen :)
2023. okt. 9. 19:00
 23/27 A kérdező kommentje:
20-asnak
2023. okt. 9. 19:01
 24/27 A kérdező kommentje:
Megnéztem az ajtót a "polclap módszerrel". Az ajtó renben van, de az ajtókeretben tényleg ott a görbület.
2023. okt. 9. 19:15
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

20;21 vagyok.

Ha ez azért történt volna, mert állt a víz a padlón. Annak lenne nyoma. Alul...

A természetes fából készült nyílászárók napfény, hő hatására kiszáradnak. Deformálódnak.

Magas páratartalom, nedvesség hatására pedig megduzzadnak.

Nagyon sarkos példa, ha kimész valamelyik garázstelepre és ránézel azokra a kapukra. Amik 15-20 éve lambériából készültek. Nálunk a Dél és Dél-Keletre néző mind szétvan nyílva!

Abban van különbség, hogy a folyamatosan karbantartottak kevésbé.

De kérdezz meg ismerős asztalos mestert. Mit mond Ő.

2023. okt. 9. 19:29
 26/27 anonim ***** válasza:
83%

Ez egy sima vetemedés. Az épület, ha új, azért mozog, ha régi, akkor meg azért, a fa keretek meg ahogy változik a páratartalom, kiszáradnak és görbülnek. Szóval lehet, hogy pont nem a nedvesség miatt, hanem a nedvesség hiánya miatt, kiszáradás miatt vetemedett.

Teljesen normális dolog, minden lakásban jelen van évek alatt.

2023. okt. 9. 19:52
 27/27 anonim ***** válasza:
86%
Szóval semmi különös, semmiképpen nem kár, csak esztétikai hiba. És főleg nem róható fel a lakónak, vagyis neked. De kérdezz meg nyugodtan egy asztalost, meg egy ügyvédet, ha ki akarna veled bármit fizettetni a tulaj. Mondhatod is, hogy már megkérdeztél egy asztalos szakembert, meg egy ügyvédet és a tulajdonos kötelessége javítani, ha óhajtja, de téged nem zavar, maradhat így is.
2023. okt. 9. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!