Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tényleg a mi hibánk, hogy...

Tényleg a mi hibánk, hogy beázott az ajtókeret?

Figyelt kérdés
Pár hete nem lehet bezárni a fürdőszoba-ajtónkat az albérletben. A keret alja kipúposodott, lett benne egy hullám, ami kemény, nem lehet visszanyomni, így az ajtót sem bezárni, az ajtóbeállítása sem segít. Egyéb elváltozás nem látszik az ajtókereten. Jeleztem a főbérlőnek, aki hívatott egy karbantartót, aki megvizsgálta a falban a nedvességet, ami a "határérték alatt volt", illetve csinált pár fotót. Majd pár napra rá jött a főbérlő is, megvizsgálta a keretet, meg a fürdőt, és szerinte beázás történt, amiért mi vagyunk a felelősek, mert nem tisztítottuk rendszeresen a lefolyót. Valóban csak kb 2-3 havonta tisztítottuk, és valóban volt benne sok haj, trutyi, de a zuhanyzókabinban mindig lefolyt a víz, sosem folyt ki a fürdőszoba padlóra, különben korábban tisztítottuk volna. Nem értem, hogy egyébként egy relatív koszos lefolyó, hogyan okozhatja a 4 méterre levő ajtó beázását, ha a víz lefolyik. Egyébként ugye a beázás nem bizonyított, mert nincs felpuposodva a festék az ajtókereten, illetve szét sem lett szerelve. Én meg nem akarok olyan dologért fizetni, ami nem bizonyítottan az én hibám. Mit gondoltok?

2023. okt. 8. 20:24
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Én már rég megcsiszoltam volna, de a főbérlő szakemberrel akarja megjavíttatni, és engem tett felelőssé a feltételezett beázás miatt.
2023. okt. 9. 12:47
 12/27 A kérdező kommentje:

Képek:

[link]

[link]

2023. okt. 9. 12:55
 13/27 anonim ***** válasza:
34%

De még mindig nem mutatod fotóval a problémát.

Innentől kezd komolytalanná válni a kérdésed.

Csak hajtod ugyanazt a mondatot, hogy téged hibáztat valamilyen "beázás" miatt.

Ha nem akarod, hogy segítsünk, akkor vess magadra.

A bérlemény karbantartása és felújítása mindig a bérbeadó kötelessége. Ha te nem okoztál szándékosan vagy gondatlanul kárt, akkor semmi közöd hozzá.

Gondatlan károkozás pl. ha nyitva hagyod a csapot és kifolyik a kádból a víz és elönti a fürdőszobát.

Ha nem történt ilyen, vagy hasonló, akkor nem vagy felelős érte.

Mondd neki, hogy nem fogadod el.

2023. okt. 9. 13:03
 14/27 anonim ***** válasza:
70%
Kik laknak még rajtad kívül abban a lakásban?
2023. okt. 9. 13:04
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Szuper képek, de tulajdonképpen hol látható ezen bármi púposodás? Ez egy vadiúj lakásnak néz ki, nem csoda, ha nem akarja, hogy te csiszold.

Viszont nem műanyag véletlenül az az ajtó? Nem fának néz ki egyáltalán.

Ami így kép alapján kivehető, az egy sima vetemedésnek látszik, tehát vagy a keret, vagy az ajtó vetemedett, de ennek egész biztosan semmi köze semmilyen ázáshoz, mert itt ázásnak nyoma nem látszik.

Szóval mi az, ami fel van púposodva és hol?

2023. okt. 9. 18:08
 16/27 anonim ***** válasza:
Ebből a képből nem lehet semmit kikövetkeztetni. Célirányosan mutass rá a hibára légyszives. Valamint messzebbről is fotózd le, illetve jelöld be a hibát. Akkor talán tudunk segíteni.
2023. okt. 9. 18:18
 17/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket. De többet / jobban sajnos nem tudok megmutatni. Mert ennyi az egész. Ahol nem látni ki az ajtón, ott van a kis púposodás / hullám. Kicsi, csak éppen akkora, hogy az ajtót nem lehet bezárni. Szabad szemmel, közelről, az ajtókeretre fókuszálva nem látni semmit. Oldalról berakok még egy képet, de azon sem látszódik konkrétan. Annyi látszódik, hogy nincs beázásra utaló jel, szerintem.

A keret fa, faforgácsos bútorlap, élfóliázva.

Kép oldalról:

[link]

2023. okt. 9. 18:47
 18/27 A kérdező kommentje:
Amúgy érdekes pont az ajtóvetemedés. Hogyan tudnám leellenőrizni, hogy a keret, vagy az ajtó deformálódott? Vízmértékkel?
2023. okt. 9. 18:50
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

#18 Igen, a vízmérték jó, ha elég hosszú, de most nem a buborékot kell figyelni. Ráhelyezed a felületre, és azt nézed hogy van-e hézag a vizmérték meg a felület között.

Vagy egy elég hosszú de egyenes faléc, szögvas, stb. is jó erre a célra, a hézagot, a rést kell nézni mindig.

2023. okt. 9. 18:54
 20/27 anonim ***** válasza:

Rákérdezhetek?!

Te, az ajtókeret függőleges oldalának, alsó harmadában levő elváltozásról beszélsz?

2023. okt. 9. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!