Albérletben élek. Ez a harmadik évem. A héten volt melegvíz leolvasás. Ottan közölték, hogy se a hideg, se a meleg víz nincs leblombálva. Eddig nem is törödtem vele, mert így vettem át a lakást, és fel se tünt. Csak a villanyórán láttam blombát. Közöltem a tulajokkal a hírt. Minden hónapban megnézték a vízórát eddig, leírták a pontos fogyasztást havonta. Most nekem estek, hogy miért eddig jó volt így? Jönnek megint megnézni a vízórát, ( nem a bérleti díjért jönnek.) Tehát most 2 hetente nézik! Megkérdeztem, hogy elismerik-e hogy amikor beköltöztem, akkor se volt rajta blomba. Majd megbeszéljük. Volt a válasz. Hétfőn jönnek. Egy egyszerű igen, vagy nem elmaradt. Ezen nem kell semmit megbeszélni, mert nem volt rajta. Inkább csak rám akarják kenni. Mit tehetek ebbe a helyzetbe? Köszönöm a javaslatokat, ötleteket.
Az órák cseréjéről készült jegyzőkönyv. Az nálok kell hogy legyen. Nézzék meg hogy rávezették-e a plombák (merthogy így kell írni) sorszámát. Ha nem, akkor valszeg nem is került rájuk. Almérőket nem is mindig szoktak plombálni.
Ha nagyon vagdalkoznak akkor mond meg nekik hogy vegyenek, vagy veszel te és fel kell pattintani. Aki jön olvasni úgyis csak annyit lát hogy van-e vagy nincs.
Tulaj nevén van minden. A számlák is oda mennek, ők fizetik be, és havonta jönnek a pénzért. És nagyon sűrűn két hetente jönnek a lakást körbenézni. Egy porszemért ajjaj van. De most a vízóra a lényeg. Ez jó lenne, ha igazságosan alakulna aztán lépek innen. Volt hogy azért őrjöngött, hogy kevés áramszámlát fizetek, leszereli, és beviszi hitelesíteni. A fürdőszobába nem volt szigetelés a kád szélén, ahogy beszélt velem, hogy biztos én vettem ki takarítás során. Pedig nem volt, be is ázott az alattam lévő. Felhívta a figyelmemet, hogy a konyhaszekrény ajtaját is rosszul nyitom ki. Megmutatta, hogyan kell! Egyik fiókot is ki kellett húznom, mert neki tetszik, az én saját szekrényem, és ott parancsolt, hogy nyissam ki! Értem én, hogy szidják az albérlőket, és sokszor igazuk is van, de a tulajok se semmik. Havonta megnézi, és írja a vízórát. Akkor most megint eljön megnézni! De pénzt most nem kér, majd egy hét múlva megint jön. Amit művel már felér egy zaklatással.
2023. okt. 7. 23:59
6/12 anonim válasza:
4-es vagyok. Akkor ez az ő sara lesz. Amúgy nincs szerződésetek? Abban a birtokbavételi jegyzőkönyvben benne kellene legyen, hogy az órák plombái sértetlenek voltak, amikor birtokba vetted a lakást. A lakás megtekintése is szabályozva van, ennek is benne kéne lennie. Normál esetben havi egy alkalmat szoktak beleírni, de az is csak veled egyeztetett időpontban történhet, amikor neked is jó. Indokolatlanul nem háborgathat! Tehát nem jogszerű amit csinál. Miért engeded be hetente?
2023. okt. 8. 07:04
7/12 anonim válasza:
Húha ennyire beteg az ember? Az már orvosi eset.
Így viszont nem értem hogy miért nincs az órán plomba... ha ennyire preciz akkor hogyan maradt el a plombálás?
Ezt így vágd a képébe kérdésként, hogy "hogyan tudott abban a tudatban élni éveken keresztül hogy nincs leplombálva az óra?" Ha egye a méreg az agyát.
2023. okt. 8. 08:56
8/12 anonim válasza:
"fürdőszobába nem volt szigetelés a kád szélén, ahogy beszélt velem, hogy biztos én vettem ki takarítás során"
Meddig tart odanyomni egy csík szaniter-szilikont?
2023. okt. 8. 09:10
9/12 anonim válasza:
A vízfogyasztás mérésére szolgáló órák 8 évig hitelesek. Tehát 8 évente kell cserélni.
A régi óra levételekor jegyzőkönyvezik:
A levett óra számát és állását.
Valamint az új óra számát, állását, valamint a plombák egyedi azonosító számát.
Abban az esetben szokott elmaradni óra cserélésekor a plombák felrakása. Ha az óra előtti szakaszon van javítani való. Pl. átereszt az elzáró szelep.
De ilyenkor is felvezetik a jegyzőkönyvre a sorszámot.
Így a tulajdonost terheli a feladat hogy javítás után rögzítse a plombát!
2023. okt. 8. 09:53
10/12 anonim válasza:
Legközelebb amikor megy a félkegyelmű, szórj szét egy fél kiló lisztet a konyhában, had kapjon agyérgörcsöt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!