Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire korrekt a tulajtól?

Figyelt kérdés

Albérletben élek, és közjegyzőnèl közöttük meg a szerződést, ami nekem 150 ezrembe került. Akkor nem volt szó arról, hogy az aláírt 1 év letelte után a kiköltözési nyilatkozatot újra közjegyzőnèl kell intézni. Néhány hete szólt a tulaj, hogy akkor ő foglalna időpontot, amit ismét én fizessek. Megjegyzem, ebben az elmúlt 1 évben fizettem mindent rendesen, a lakást egyáltalán nem laktam le, nagyon vigyáztam mindenre, és kb.egyetlen egy rossz szava sem lehet rám. Szèt vet az ideg jelenleg, mert azért berlek lakást, mert rohadtul nincs pénzem sajátra, ergo annyi pénzem van, hogy épp kijövök belőle 1 hónapban. Erre most kb.a fizum felét kéne kifizetnem.

Ez normális hozzáállás???

2023. aug. 30. 00:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

5: Te jó ég, hol?

2 éve 35 000 Ft-ért csinálták.

2023. aug. 30. 12:39
 12/28 anonim ***** válasza:
Budapesten, tavaly tavasszal. (#5 vagyok)
2023. aug. 30. 16:07
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején mi is csináltunk,felesben lett fizetve a kiköltözési papír.Letelt az első év és a tulaj ragaszkodott hozzá,hogy ismét csináltassunk, felesben fizetve.

Okés,meglett és határozatlanná vált a szerződés. Aztán kb két hét után csendben megtelefonálta, hogy hát akkor ők árulják a lakást,de egy hónap múlva már el kéne menni,mert az unokahúga jönne oda..

Nagyon pofára ejtett minket, nem ezt ígérte. Ráadásul a második szerződés árának a felét sem adta meg,pedig ez méltányos lett volna.

Ő volt a harmadik,aki eladta a lakást,utoljára mi tudtuk meg.

Sajnos a tulajok nagy része egy sánta bolhát teherbe ejtene öt forintért.

2023. aug. 30. 16:20
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit mondj, hogy nem fizeted.
2023. aug. 30. 16:24
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Akitől egy havi bért kértek el, az számoljon utána, hogy miből állt az össze, mert én lehúzásnak vélem továbbra is.

[link]

Ahogy látom az összegek emelkedtek kicsit, mint amire én emlékszem, de még mindig nem a százezres kategória egy bérleti szerződés aláírása.

2023. aug. 30. 16:25
 16/28 anonim ***** válasza:
A közjegyző fix, államilag rögzített tarifa szerint dolgozik és számláz. Ezen a téren nincs kijelölt közjegyző, mint az örökségi ügyeknél, nézz utána, más közjegyző mennyit kér!
2023. aug. 30. 16:41
 17/28 anonim ***** válasza:
58%
Minek kell ez a kikoltozesi nyilatkozat?
2023. aug. 30. 18:29
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
#17 Azért, mert ha van ilyened, akkor a bérlőt azonnali hatállyal ki lehet tenni. Egyéb esetben van, hogy évek telnek el úgy, hogy nem fizet, mert a szemét jog nem a tulajdonot védi, hanem azt, aki a birtokon belül van. Hiába a tiéd a lakás és tönkreteszi a bérlő vagy óriási adóságot halmoz fel, enélkül a papír nélkül nem lehet azonnal kitenni őt.
2023. aug. 30. 21:51
 19/28 anonim válasza:
53%
Elég nagy ostoba, aki közjegyzői nyilatkozat nélkül ad ki lakást.
2023. aug. 30. 22:19
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kiköltözési nyilatkozat a probléma, hanem az hogy a bérlővel akarja fizettetni a tulajdonos a közjegyzői munkadíjat ismét. Ráadásul úgy, hogy első alkalommal a bérlő állta a költséget, és lehetett volna olyan szerződést kötni ahol ezt nem kell évente ismételgetni, hanem addig érvényben van a nyilatkozat, amíg a szerződés él. Kérdező helyében én keresnék másik albit, mert ez annak az esete amikor más f@rk@val verik a csanalat, ahogy a népi szólás mondja.
2023. aug. 30. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!