Készpénzátvételt mivel érdemes igazolni?
Amennyiben a bérbeadó csak készpénzes bérleti díj fizetést fogad el, milyen módon lehetne a legbiztosabban igazoltatni az összeg átvételéről?
Nyilvan itt az lenne a cél, hogy ne mondhassa kétn nap mulva, hogy márpedig én nem adtam neki semmit, bizonyítsam be.
Egy külön átvételi elismervény elég erre, amit a tulaj aláír? Nyilván ezt sem ártana letanúzni, de nem túl életszerű. Esetleg egy átvételi jegyzék a szerződés meklékleteként, amelyet minden hónapban aláír?
Biztos nem fogja ezt mondani, te vagy az ő házában, nem ő a tiédben, ha ezt mondaná hamar következménye lenne 😅
Amúgy igen elég, én meg a szerződéshez csatoltam egy papírt "átvételi" elismerveny néven, és hozzá fűztem. Minden hónapban alairtuk problema nélkül.
A hivatalos bevételi pénztárbizonylatokon sem szerepelnek tanúk, csak átadó-átvevő.
Csinálj egy A/4-es lapon havi rubrikákat, ahol a tárgyhavi átadást aláírja. Nem leszignálja, hanem aláírja!
A lap tetejére ráírod, hogy “Bérleti díj átvételi igazolás”
a rubrikákba meg az év és hó.
Ha így csinálod, akkor nem kell havonta regényeket írogatnod.
Mivel bérlőként egy mozdulattal tudsz 2-3 év bérleti dijnyi kárt okozni neki, nem fog egy berbeado sem ilyet csinálni.
De ha akarsz írj egy átveteli elismervényt, amit aláiratsz vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!