Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Haldoklik a klíma az albérletb...

Haldoklik a klíma az albérletben, a tulaj hárít, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy 14 éves klíma van az albérletemben, 3 éve lakom ott, eddig semmi gond nem volt vele, most viszont néha csak úgy fogja magát és kikapcsol (ez eddig 3 alkalommal fordult elő idén, ráadásul a villanyszámlám is gyanúsan megnőtt (még a tavalyi klímás időszakhoz képest is). Jeleztem tuljadonosnak, aki rögtön vádaskodni kezdett, hogy ez biztos azért van mert folyton "bőgetem" tudhatnám, hogy egy régi gépet nem szabad tulterhelni. Hát nem bőgetem folyton kb napi 8-10 órát megy ha már nagyon meleg a lakás 28-30 fok van. Mondtam neki, hogy szervízt kellene hívni, mert a kégli (panel legfelső emelet körbesüti a nap) elviselhetetlen klíma nélkül. Erre az volt a válasz, hogy neki erre nincs pénze és mivel ilyen régi úgyis azt fogják mondani, hogy újat kell telepíteni, de neki most nics fél millója erre. Mondtam neki akkor lelakom (havi 200 ezret fizetek), de úgyse jó, mert már nem lehet kültérre elvezetni a vizet, neki meg ne fúrják szét a lakását a klíma miatt. Magyarul nem akar erre költeni egyáltalán, se foglakozni az egésszel, és nyilván én sem szeretnék neki venni egy klímát. Amióta itt lakom minden évben karban volt tartva rendesen (ezt én fizettem), előtte nyilván foglamam sincs.

#klíma #albérlet #megibásodás
2023. aug. 3. 10:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

melyik része rossz a klímának? A beltéri, vagy a kültéri egység?

Egyáltalán mi a probléma? Amúgy nem igaz a karbamtartás, mert a hűtése nem megfelelő a kültéri egységnek...tele van porral, madártollal, amit nem fújt ki a karbantartó..

Egy jól karbantartott kültéri egység harminc év után is kiváló, csak akkor kapcsol ki, a koszos, poros.

Sűrített levegő nélkül nincs tisztítás. Csak tüdővel fujkálni, az szart sem ér.

2023. aug. 3. 12:42
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, nem kötelező ott laknod. Ha ennyire sóher a gazda, akkor keress másik albit.
2023. aug. 3. 12:53
 13/23 anonim ***** válasza:
64%
11. Átlag ember mégis honnan a pékből tudja melyik része rossz? Csak azt veszi észre, hogy nem működik rendesen. A többi a szervíz dolga...Ezzel együtt azért a 30 év szerintem bőven tulzás. Ki használ ma már 1993-as klímát? Az emberek nagy része itt magyarországon kb azt sem tudta mi az.
2023. aug. 3. 12:54
 14/23 anonim ***** válasza:
29%

13.

Jelen!

25 éves a Klímám.

Még nem látott szerelőt a felszerelése óta.

2023. aug. 3. 13:07
 15/23 anonim ***** válasza:
77%
Igen 14-es... mindig minden témánál van egy ilyen Andersen a nagy mesélő akinek 20-50-100-200 éves az akármicsodája, Már az üköregapja is használtan vette és soha nem kellett hozzányúlni, de még mindig 200%-on teljesít.
2023. aug. 3. 13:25
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

Tűrjed

1 hónap van már csak a nyárból.

Én saját lakásban élek egyedül, klíma nélkül.

Tavaly 34,5 fok volt, idén 31 fok volt eddig a legmagasabb a lakásban.

Tűrni kell.

Van egy ventillátorom idén eddig egy alkalommal használtam.

Tűrj és izzadj,gondolj a szegény környezetre is.

2023. aug. 3. 15:09
 17/23 anonim ***** válasza:
78%
Kedves 16-os. Nem mindenkinek egyfoma a meleg (hideg) tűrő képessége ez az egyik. Lehet téged nem zavar a lakásban a 35 fok, más meg simán rosszul lesz. A másik az, ha valaki pl home officeból dolgozik, nem biztos, hogy előnyös ha úgy néz ki egy online meetingen mint aki a gőzfürdőben ül. És ami a kérdés szempontjából a lefontosabb: ha egy lakást drágábban adnak ki, mert van benne klíma, akkor igenis működjön az a klíma, talájon rá a tulajdonos megoldást. Te úgy fősz meg a saját lakásodban ahogy jólesik, de a bérlő fizet egy szolgáltatást, aminek jelen esetben része a használható klíma.
2023. aug. 3. 15:23
 18/23 anonim ***** válasza:
77%

15.

Mekkora marha vagy?!

2023. aug. 3. 15:29
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

16# válaszoló vagyok

Kedves 17

Én azt gondolom,hogy csökkentenünk kellene az ökológiai lábnyomunkat.

Itt vagyok én,szelektíven gyűjtöm a szemetet,gyalog vagy biciklivel járok mindenhová.

Nem használok klímát,ventillátort idén 1 alkalommal használtam,de azt se magam miatt,hanem mert hölgy vendégem volt.

Az a baj a mai társadalommal,hogy mindenki "én"központú

"Nekem legyen kényelmes"

"nekem, ne kelljen semmiről lemondanom".

Én azt mondom,hogy van 1 hónap a nyárból.

Tűrj és izzadj

2023. aug. 3. 15:36
 20/23 anonim ***** válasza:

"Amióta itt lakom minden évben karban volt tartva rendesen (ezt én fizettem)"

Mi áll a szerződésben, mit fedez a bérleti díj?

Ha fedezi a mindenkori javítást, pótlást, akkor neki meg kell csinálnia, vagy állnia a számlát.

Ha nem fedezi, akkor meg te kell javíttasd, cseréltesd.

Ha nem akarod, nincs klímád akkor, hanem max. tudsz venni mobilklímát, 4000 Ft-tól van.

Hány fok van ott?

Én az ország legmelegebb pontján lakom, éjjel sokszor 26-30 fok alá nem megy a hőmérséklet az utcán, de most 20 fok alatt van, nem tudom, mihez kell neked most a klíma.

2023. aug. 3. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!