Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Életképtelen bérlők?

Életképtelen bérlők?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, másnál is előfordultak-e ilyen sztorik. A bérlő mondta, hogy kellene egy mosógép, oké, megrendeltem, elintéztem a kiszállítást mindent, erre felhív, miután kivitték neki a gépet, hogy hogy kell bekapcsolni. Mondtam neki, én azt innen nem tudom, nem is látom, olvassa el a hozzá kapott használati leírást. Ugyanez a bérlő úgy adta vissza a lakást, hogy az összes izzó sötét volt, ami kiégett, mert nem volt képes kicserélni, valamint közölte, hogy a lefolyó is el van dugulva. Azzal sem kezdett semmit, úgy élt. Másik bérlő felhív, hogy azonnal hívjak vízvezetékszerelőt, mert a fürdőszobai padlólefolyóból jön föl a víz. Elmentem a dm-be, ami mellesleg ott van a ház aljában, és vittem fel neki egy flakon lefolyótisztítót, és elmagyaráztam hogy kell használni. Természetesen azonnal megszűnt a probléma, nem kellett semmiféle szerelőt hívni.
2023. júl. 12. 16:27
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
6%

villanykörte csere a bérbeadó dolga, beköltözés után pár hónapon belül érdekes módon az izzók nagyrésze kiég...

zár olajozás felesleges, zárcsere sokkal gyorsabban megvan...

2023. júl. 12. 20:36
 12/32 anonim ***** válasza:
90%

Az izzó az fogyóeszköz és nem lakás berendezési tárgy, még a garancia sem vonatkozik rá. Nézz utána. A lakáson belüli fogyóeszközök pótlása nem a bérbeadó feladata, mert nem szálláshely szolgáltató a bérbeadó.

Ezért célszerű szerződésben az ilyen dolgokat is rögzíteni tételesen és nem egy netről letöltött fecnit kitölteni és aláírni.

1993. évi LXXVIII. törvény: 13. § (1) A lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és a lakás berendezéseinek karbantartásával, felújításával, illetőleg azok pótlásával, cseréjével kapcsolatos költségek viselésére a bérbeadó és a bérlő megállapodása az irányadó;

megállapodás hiányában a karbantartással és felújítással kapcsolatos költségek a bérlőt, a pótlással és cserével kapcsolatos költségek a bérbeadót terhelik.

Ha erről nem szerződnek, akkor a bérlő rosszul járhat egy jogvitában, mert a tv szerint ugye felújítani és karbantartani a bérlőnek kell, ha ez nem elegendő akkor jön a bérbeadó aki köteles kicseréltetni és pótolni az adott berendezést. Mivel külön a magánbérletekre nincs tv, ezért az idézett tv az irányadó. Megnézném én azt a bérlőt akinek egy kazán karbantartást ki kell fizetni vagy egy radiátor légtelenítést ha beragad a szelep. Zár olajozás felesleges? Igazad van, nyilván egy 1400 Ft-os wd negyven helyett egy 40 ezres zárcsere sokkal jobb, mert az 1400 a bérlő dolga a 40 ezer pedig a bérbeadó dolga, de csak akkor ha a karbantartás nem oldotta meg a problémát ezt elfelejtik.

2023. júl. 12. 22:48
 13/32 anonim ***** válasza:
57%
Embernek is életképtelenek. Na, legközelebb részletes szerződést kell írni, amiben benne vagy, hogy képes bedugni a csövet a falba :D Meg körtét cserélni :D szifont szétszedni :D a youtube korában már bármit meg lehet nézni, amit nem tud, de ne égesse már magát ilyenekkel
2023. júl. 13. 11:49
 14/32 anonim ***** válasza:
88%

Én 2 régi panellakást adok ki egyetemistáknak miskolcon

( fiúknak lányoknak)

Mivel régi a lakás, régi a bútorok, nálam is jönnek elő ilyen problémák, természetesen.

Mivel egyetemista gyerekeknek adom ki,nekem az a tapasztalatom,hogy mikor valami történik,nem a gyerekek hívnak fel hanem a szülei.

Pl. a mosógép.

Egy régi hitvány mosógép volt a lakásban

Az egyik lakásban lányok laknak.

Az egyik lány apja felhívott,hogy a lánya szólt neki,hogy tönkre ment a mosógép ő úgyis egyéb dolgok miatt leutazna és akkor megnézi a mosógépet( mivel az a szakmája)

Lement megnézte,szűrőt kitisztotta,az érintkezési hibát megszüntette.

Korrekt volt,azt mondta és elfogadtam,hogy ez egy 10.000 forintos javítás lenne.

Én természetesen,a következő lakbérnél ennyivel kevesebbet kértem.

2023. júl. 13. 12:34
 15/32 anonim ***** válasza:
69%
Jó, bekötni én sem tudnám a mosógépet amúgy egyedül.
2023. júl. 14. 16:47
 16/32 anonim ***** válasza:
63%

Életképtelen bérlők, életképtelen bérbadók, életképtelen bérszámfejtők, életképtelen asztalosok, életképtelen ózdiak és kecskemétiek, de még életképtelen pirézek is vannak. Mi itt a kérdés?

Nem, nem normális az, ha valaki nem tud villanykörtét cserélni és nem vesz észre egy beázást. De pl. a f..szom se üzemelné be azt az új mosógépet, amit nem is én fizettem ki és nem az én lakásomban van. Ha elbaszarintom, akkor meg gondolom én lennék a hibás nyilván. :) Ezt rendezze csak a tulajdonos, a saját jól felfogott érdekében.

2023. júl. 16. 18:28
 17/32 anonim ***** válasza:
21%
Egy műszaki cikkhez adnak leírást, átlagos embereknek szóló füzetecske ábrákkal amiben ott van hogyan kell bekötni a mosógépet, nem kell 2 évig vízvezetékszerelőnek tanulni, hogy meg tudd csinálni. Elég ha rászánsz 20 percet az életedből, ebben már a kicsomagolás is benne van. Egyébként szerződés függő (nem standard) hogy mi kinek a kötelessége.
2023. júl. 17. 06:51
 18/32 anonim ***** válasza:
64%

"Egy műszaki cikkhez adnak leírást, átlagos embereknek szóló füzetecske ábrákkal amiben ott van hogyan kell bekötni a mosógépet, nem kell 2 évig vízvezetékszerelőnek tanulni, hogy meg tudd csinálni. Elég ha rászánsz 20 percet az életedből, ebben már a kicsomagolás is benne van. Egyébként szerződés függő (nem standard) hogy mi kinek a kötelessége."

Értem én, a saját mosógépemmel, a saját házamban meg is csináltam. Ha elrontom, akkor a sajátomat rontom el. Albérlőként foglalkozott volna ezzel a fene.

2023. júl. 17. 11:51
 19/32 anonim ***** válasza:
67%

17, nekem meg nőként nincs kedvem ezzel szrozni, nem értek hozzá, nem is nagyon érdekel.

Hadd ne legyek mar életképtelen azért, mert kihívok valakit, hogy bekösse.

Kifizetem, azért dolgozom, hogy ne kelljen mindenhez értenem, amihez viszont más ért hivatásszerűen.

Az én óradíjamat is kifizetik.

2023. júl. 17. 11:58
 20/32 anonim ***** válasza:
73%
Aki WD40-el olajoz, az annyit is ér! az megérdemli az életképtelen bérlőt! Nem jobb az életképtelen bérlőnél!
2023. júl. 17. 12:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!