Ha munkahelyemen van albérlet támogatás, számlát két helyen is letudom adni?
Egy számla van csak. A lakástulajdonos nem hülye dupla számlát kiadni, hogy duplán adózzon. Viszont, ha neki is jár, mert ugye ő is beszáll a bérleti díjba, kérdezze meg, hogy másolat jó-e.
De szerintem kétséges.
Mi alapján adnak albérlet támogatást? A számla x százaléka, vagy csak egy fix összeget adnak?
Mert esetleg olyat lehetne, hogy elfelezitek a számla összegét, és megkéritek a bérbeadót, hogy fele-fele alapon számlázza kettőtöknek, névre szólóan.
Ez neki nem kerül több pénzbe, csak kicsit több munka.
A bérleti szerződésbe szerepeltetni kell mindkettőtök nevét és azt leadni a munkahelyeiteken. Ha ez nem megfelelő a munkáltatótoknak akkor köttök a tulajjal két db névre szóló bérleti szerződést amiben a bérleti díj el van felezve és abba már nem köthet bele a munkáltató.
Ha még így sem felel meg akkor te bérled az egész kecót a tulajtól és a felét továbbadod a barátnődnek (ehhez kell a tulajdonos beleegyezése), ezáltal te leszel a főbérlő, a barátnőd az albérlő.
És ezen a ponton jöttök rá hogy te sem és a lakástulajdonosok 90% sem ad számlát, ugyanis az nem kötelező magánszemélyek esetén.
Én adtam ki lakást vállalkozásnak amit el is költségeltek, és ott is elég volt a bérleti szerződés. Annyi különbséggel hogy ott fordított adózás történik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!