Tartózkodási hely bejelentésénél fel szokták hívni a tulajt?
Albérletben lakom, ahová tartózkodási helyként bejelentkeztem. Elektronikus ügyintézést választottam, ahová a leírás szerint elegendő feltölteni a lakásbérleti szerződést. Gondoltam ez így elegendő lesz, ám akitől bérlem felhívott, hogy szólhattam volna neki, hogy keresni fogják telefonon.
Minek kell a szerződés, hogyha úgyis felkeresik a tulajt? Vagy ez nem bevett szokás, hanem itt ennyire unatkoznak az okmányirodában, hogy ráérnek felesleges köröket futni?
Érdekes ügyintéző. A tulaj meg egy tirpák, ahelyett, hogy bocsánatot kérne, hogy nem adott papírt, hogy be tudj jelentkezni még neki áll feljebb...
Érdemes állandóra/lakóhelynek bejelentkezni.(sok helyen nem elég a tartózkodási)
Szerintem is kellett volna az aláírása, ezért mivel volt közjegyzői, stb., rugalmasságból megelégedtek a telefonos megerősítéssel.
De nem tudom, honnan tudhatták, hogy az az ő száma valóban, amit nekik megadtál! Csalási lehetőség is rejlik ebben.
Állandóra nem akarok,ill. azt nem is engedi. Egy vén, nem túl intelligens nőről van szó, aki még abban a hitben él, hogy ha valaki bejelentkezik hozzá akár ideiglenesen, azt nem tudja majd kirakni. Mivel óckodott az ideiglenestől is, felvilágosítottam az ingatlanossal együtt, hogy törvényi kötelessége az albérlőnek belejelentkeznie a tényleges helyre, ahol életvitelszerűen él, ezért belekerült a szerződésbe is, hogy ideiglenesre bejelentkezhetek.
A kormányablak leírása szerint egyébként 2 verzióval lehet bejelentkezni:
1, Van hiteles, két tanúval ellátott vagy közjegyző szerződés (nekem mindkettő van, le is adtam). Ebben az esetben mivel ez hivatalos dokumentum, nem szükséges a tulaj külön hozzájárulása.
2, Nincs semmilyen hivatalos dokumentum, ekkor kell a tulajtól egy papír, amiben hozzájárul a bejelentkezéshez.
A benyújtott szerződésen rajta volt a száma, gondolom onnan tudták az elérhetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!