Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tartózkodási hely bejelentésén...

Tartózkodási hely bejelentésénél fel szokták hívni a tulajt?

Figyelt kérdés

Albérletben lakom, ahová tartózkodási helyként bejelentkeztem. Elektronikus ügyintézést választottam, ahová a leírás szerint elegendő feltölteni a lakásbérleti szerződést. Gondoltam ez így elegendő lesz, ám akitől bérlem felhívott, hogy szólhattam volna neki, hogy keresni fogják telefonon.

Minek kell a szerződés, hogyha úgyis felkeresik a tulajt? Vagy ez nem bevett szokás, hanem itt ennyire unatkoznak az okmányirodában, hogy ráérnek felesleges köröket futni?

2023. jún. 9. 21:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%

Indifferens.

Jogod van.

2023. jún. 9. 21:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Nyilván, nem is kérdés, azóta megjött a lakcímkártya. Azon viszont totál ledöbbentem, hogy emiatt képesek odatelefonálni a lakástulajdonosnak, és az érdekelne, hogy ez bevett szokás-e.
2023. jún. 9. 22:25
 3/12 anonim ***** válasza:
94%
Még soha nem hallottam olyanról, hogy valakit felhívtak ilyen esetben. Ez nekem új.
2023. jún. 9. 23:24
 4/12 anonim ***** válasza:
28%
Lakcímbejelentődet kivel írattad alá, a saját aláírásodon kívül? mert, hogy kell a bejelentéshez.
2023. jún. 10. 06:39
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
#4 Nem kell ha van érvényes bérleti szerződése. Akkor kell aláíratnia, ha nincsen ilyen, a tulajdonos által aláírt szerződése amivel igazolhatná, hogy a tulajdonos beleegyezett, hogy ott lakjon.
2023. jún. 10. 09:09
 6/12 A kérdező kommentje:
4. Senkivel mivel nem kell ugyanis van a tulaj által is aláírt közjegyzői szerződés.
2023. jún. 10. 10:17
 7/12 anonim ***** válasza:
22%
6 Az kevés. Normál ügyintézés esetén, jól dolgozó ügyintéző, azonnal kérni fogja, ha csak te szerepelsz aláíróként a lakcimbejelentőn.
2023. jún. 10. 13:43
 8/12 anonim ***** válasza:
28%

Érdekes ügyintéző. A tulaj meg egy tirpák, ahelyett, hogy bocsánatot kérne, hogy nem adott papírt, hogy be tudj jelentkezni még neki áll feljebb...

Érdemes állandóra/lakóhelynek bejelentkezni.(sok helyen nem elég a tartózkodási)

2023. jún. 10. 13:52
 9/12 anonim ***** válasza:
6%

Szerintem is kellett volna az aláírása, ezért mivel volt közjegyzői, stb., rugalmasságból megelégedtek a telefonos megerősítéssel.

De nem tudom, honnan tudhatták, hogy az az ő száma valóban, amit nekik megadtál! Csalási lehetőség is rejlik ebben.

2023. jún. 10. 16:44
 10/12 A kérdező kommentje:

Állandóra nem akarok,ill. azt nem is engedi. Egy vén, nem túl intelligens nőről van szó, aki még abban a hitben él, hogy ha valaki bejelentkezik hozzá akár ideiglenesen, azt nem tudja majd kirakni. Mivel óckodott az ideiglenestől is, felvilágosítottam az ingatlanossal együtt, hogy törvényi kötelessége az albérlőnek belejelentkeznie a tényleges helyre, ahol életvitelszerűen él, ezért belekerült a szerződésbe is, hogy ideiglenesre bejelentkezhetek.

A kormányablak leírása szerint egyébként 2 verzióval lehet bejelentkezni:

1, Van hiteles, két tanúval ellátott vagy közjegyző szerződés (nekem mindkettő van, le is adtam). Ebben az esetben mivel ez hivatalos dokumentum, nem szükséges a tulaj külön hozzájárulása.

2, Nincs semmilyen hivatalos dokumentum, ekkor kell a tulajtól egy papír, amiben hozzájárul a bejelentkezéshez.

A benyújtott szerződésen rajta volt a száma, gondolom onnan tudták az elérhetőségét.

2023. jún. 11. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!