Szerintetek én reagálom túl vagy inkorrekt ez a bérbeadói magatartás?
Tulajom felmondta május végére az albérletet. Mondtam, hogy rendben, semmi akadálya, határidőre kiköltözöm. Sokáig laktam ott, semmi gondunk nem volt sosem. Értesítettem május közepén, hogy már 30-ra üres a lakás, el kéne majd számolni az óvadékkal. Nem válaszolt, én kiköltöztem. 30-án reggel fel is hívtam, hogy üres az ingatlan, kérem a kauciót. Ő ragaszkodott az átadás-átvételhez előtte, ami teljesen normális.
Mondtam neki, hogy mivel full normális volt végig, menjen oda, amikor gondolja, nézze meg a lakást, nem kellek én oda, és nincs is időm erre igazán, ha van kifogása, jelezze, csak legyünk gyorsak, mert kellene a pénz.
Ezt követően semmi, még egyszer hívtam, hogy mi a helyzet, azt mondta, bocsánat, elfelejtette, de intézi. Azóta sincsen híre a pénznek, közben a szerződés szerint a jogviszony megszűnése napján el kellett volna számolnunk…
Előző vok, a tulaj hirdeti a lakást? Lehet, hogy nem talált bérlőt még. A később jövő számlák is egy fontos tényező.
A szüleim is adnak ki egy lakást, ők megszorozzák kettővel a csekket és annyit kell fizetni a későn jövő számlára. Majd még hetek múlva is foglalkoznak egymással... Utolsó nap elszámolnak és jó napot.
10. vok
És erre kellett 2 hét és a gyakori. :)
Örülök, hogy sikerült elintézned, Te, bérlők gyöngye:) Pozitív értelemben írom. Fizetőképes vagy, normális is, a bérbeadó meg ezzel visszaél. Nincs ilyen, hogy elfelejtettem, pénzről, szerződésről van szó.
Ezt kéne sokszor, nem ülni, várni a galambra, hanem elintézni. Vacak egy helyzet, hogy az embernek a pénze után kell szaladgálni, de ha máshogy nem megy.
Köszi, hogy megírtad a vegét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!