Mitől fogyaszt ennyit a hűtő vagy ez normális?
Figyelt kérdés
Van nekünk egy fogyasztásmérő óránk, kíváncsiságból rátettem a hűtőt. Kb 1 napra levetítve 2.5-2.6kw-ot fogyaszt. Alulfagyasztós, Samsung márkájú. A típust nehéz volt megtalálnom ott a gyári adat szerint kb 420kw egy évre. Na most az én adataim szerint kb 900kw-ot fogyasztana évente. Ez normális? Illetve egész nap szinte zúg, még ha ki se nyitjuk szinte. És akkor ugye 150-160w/óra ami talán még normális is akkor ha nem 24 órából kb 20 órát menne. Mit nézzek át ezzel kapcsolatban?2023. máj. 9. 21:00
21/23 anonim válasza:
Tömören, a hűtő alapvetően úgy van, hogy a kompresszor összepréseli a gázt, az eljut a hűtőtérbe, ahol kitágul, és hőt von el a hűtőből, így ott hideg lesz.
Mivel kevés a gáz, kevés hőt tud elvonni, lassan hűti le, vagy le sem hűl amíg kellene(amire van állítva).
Ez olyan, mintha egy 100m2 lakast akarnál hűteni egy 2kw klímával. Több hideg megy ki a falakon, gyorsabban melegszik a ház, mint amennyi hideget a klíma képes termelni. Tehát állandóan megy, mert sosem hűl le a lakás.
22/23 anonim válasza:
És a nyári melegbe mégtöbbet fog menni a hűtő.
23/23 anonim válasza:
Ahogy előttem többen is írták, régi, leharcolt hűtők viselkednek így, a kompresszor azért kapcsol be ennyire gyakran, mert a gáz egy része már elszökött a rendszerből és/vagy az ajtó rosszul záródik. Ha ez a helyzet, akkor ideje lecserélni egy gazdaságosabb készülékre, javíttatni nem éri meg (a megkímélt, karcmentes külső ne tévesszen meg). Fontos még, hogy ne legyen nagyon rátolva a falra, hagyj mögötte legalább 7-8 centit, hogy a kifele leadott hő el tudjon távozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!