Mitől fogyaszt ennyit a hűtő vagy ez normális?
Egy időkapcsolót közbeiktatsz a konnektornál és beállítod, hogy csak minden második órában menjen egy órát.
Pont a felét fogja fogyasztani a hűtőd.
11-es vagyok.
Tapasztalatból írtam, mivel nálam sem kapcsolt ki a hűtő miközben hűtött mint az állat.
Én így oldottam meg, hogy ne zabáljon ki a vagyonomból.
Természetesen már másik van.
Amikor kikapcsol akkor tökéletes kb 5 watt a fogyasztása, majd mikor bekapcsol 100-120watt, így számolgatva 2kw fölött jön ki naponta a fogyasztása és akkor még nem használtunk semmi mást.
5 fokra esetleg beállítsam?
Gumit az ajtó körül tudom cserélni akkor is ha már kb 15 éves a hűtő? gyártanak még hozzá?
15: Persze, gyártanak.
Különben nálam rossz a hőfokszabályozó, én is naponta ki-bekapcsolom! XD
Nem volt még kapacitásom szerelőt hívni.
De természetesen a mélyhűtő üres kell akkor legyen, csak akkor működik ez.
Ha benne van szerződés szerint a bérleti díjban a háztartási gépek szolgáltatása, akkor egy szerelőt meg kell spendírozzon neked a bérbeadó.
Tudom, hogy itt amatőröknek a teljesítmény a fogyasztást jelöli, de ez két különböző egység. És össze-vissza írják öket.
Szóval naponta kb 2-2,4kwh fogyaszt ha 20 órát megy bekapcsolva. És 100-120 watt a teljesítménye, ami nem sok.
Ez alapján vagy nem tud hűteni a hűtő és gázhiányos, vagy rossz az ajtó mágneses tömítője.
Méret alapján elvileg kapsz tömítést, de ezt előtte fel kell mérni, milyen a rögzítése. Márka, típus alapján biztos találni.
17: Igen kb 100-140watt amit fogyaszt, ez változó ugye. Csak a 2.5kw kb ami nem tetszik összességében. De ha megy akkor folyamatosan. És van hogy csak fél percre nyitjuk ki már kapcsol be utána rá 10 percre és megy 1-3 órán keresztül.
Ha otthon se vagyunk is 2.5öt fogyaszt kb úgy hogy ki se nyitjuk.
A tömítésre is gyanakodnék, de nem tudom. Gázhiányos hűtőt honnan veszem észre? A tömítést is honnan veszem esetleg észre ha rossz lenne?
A hűtô és fagyasztó részében kellően hideg van, ezért nem tudom mit nézzek át.
A gázt csak a hűtőszetelő tudja ellenőrizni.
Ha nagyon rossz a tömítés, gyorsan jegesedik. Vagy el van szakadozva, összegyűrődve, nem simul rá ahogy a mágnes rátapad.
Ezekkel nincs panaszom hogy jegesedne, szerintem az szépen rásimul, de persze ezt nem tudom biztosra, megnézem jobban.
A gázhiányra pedig akkor semmi tünet nincsen hogy tudni vagy sejteni lehessen hogy ez a probléma?
Ezen kívül lehet vele még valami baj?
A fogyasztásra nincs panaszom a 120-140watt csak a napi 20 óra üzem ami nem tetszik.
Ami ugye 2.5kw kb naponta és ez akkor is ha ki se nyitjuk a hűtőt, persze ha kinyitjuk akkor ennél csak több de ez a 2.5 az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!