Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mitől fogyaszt ennyit a hűtő...

Mitől fogyaszt ennyit a hűtő vagy ez normális?

Figyelt kérdés
Van nekünk egy fogyasztásmérő óránk, kíváncsiságból rátettem a hűtőt. Kb 1 napra levetítve 2.5-2.6kw-ot fogyaszt. Alulfagyasztós, Samsung márkájú. A típust nehéz volt megtalálnom ott a gyári adat szerint kb 420kw egy évre. Na most az én adataim szerint kb 900kw-ot fogyasztana évente. Ez normális? Illetve egész nap szinte zúg, még ha ki se nyitjuk szinte. És akkor ugye 150-160w/óra ami talán még normális is akkor ha nem 24 órából kb 20 órát menne. Mit nézzek át ezzel kapcsolatban?

2023. máj. 9. 21:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Egy időkapcsolót közbeiktatsz a konnektornál és beállítod, hogy csak minden második órában menjen egy órát.

Pont a felét fogja fogyasztani a hűtőd.

[link]

2023. máj. 10. 12:15
 12/23 anonim ***** válasza:
11# meg megromlik benne minden :))
2023. máj. 10. 12:22
 13/23 anonim ***** válasza:
11, Nem véletlen van termosztát a hűtőszekrényben, amely a hőmérséklet szabályzás egyik eleme! Hiába fogyaszt kevesebbet, ha majd 20kiló hús meg a sonka tönkremegy. Azt ki fizeti meg?
2023. máj. 10. 12:27
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok.

Tapasztalatból írtam, mivel nálam sem kapcsolt ki a hűtő miközben hűtött mint az állat.

Én így oldottam meg, hogy ne zabáljon ki a vagyonomból.

Természetesen már másik van.

2023. máj. 10. 15:10
 15/23 A kérdező kommentje:

Amikor kikapcsol akkor tökéletes kb 5 watt a fogyasztása, majd mikor bekapcsol 100-120watt, így számolgatva 2kw fölött jön ki naponta a fogyasztása és akkor még nem használtunk semmi mást.

5 fokra esetleg beállítsam?

Gumit az ajtó körül tudom cserélni akkor is ha már kb 15 éves a hűtő? gyártanak még hozzá?

2023. máj. 10. 19:30
 16/23 anonim ***** válasza:

15: Persze, gyártanak.

Különben nálam rossz a hőfokszabályozó, én is naponta ki-bekapcsolom! XD

Nem volt még kapacitásom szerelőt hívni.

De természetesen a mélyhűtő üres kell akkor legyen, csak akkor működik ez.

Ha benne van szerződés szerint a bérleti díjban a háztartási gépek szolgáltatása, akkor egy szerelőt meg kell spendírozzon neked a bérbeadó.

2023. máj. 10. 19:56
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy itt amatőröknek a teljesítmény a fogyasztást jelöli, de ez két különböző egység. És össze-vissza írják öket.

Szóval naponta kb 2-2,4kwh fogyaszt ha 20 órát megy bekapcsolva. És 100-120 watt a teljesítménye, ami nem sok.

Ez alapján vagy nem tud hűteni a hűtő és gázhiányos, vagy rossz az ajtó mágneses tömítője.

Méret alapján elvileg kapsz tömítést, de ezt előtte fel kell mérni, milyen a rögzítése. Márka, típus alapján biztos találni.

2023. máj. 10. 20:11
 18/23 A kérdező kommentje:

17: Igen kb 100-140watt amit fogyaszt, ez változó ugye. Csak a 2.5kw kb ami nem tetszik összességében. De ha megy akkor folyamatosan. És van hogy csak fél percre nyitjuk ki már kapcsol be utána rá 10 percre és megy 1-3 órán keresztül.

Ha otthon se vagyunk is 2.5öt fogyaszt kb úgy hogy ki se nyitjuk.

A tömítésre is gyanakodnék, de nem tudom. Gázhiányos hűtőt honnan veszem észre? A tömítést is honnan veszem esetleg észre ha rossz lenne?

A hűtô és fagyasztó részében kellően hideg van, ezért nem tudom mit nézzek át.

2023. máj. 11. 12:19
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A gázt csak a hűtőszetelő tudja ellenőrizni.

Ha nagyon rossz a tömítés, gyorsan jegesedik. Vagy el van szakadozva, összegyűrődve, nem simul rá ahogy a mágnes rátapad.

2023. máj. 11. 13:42
 20/23 A kérdező kommentje:

Ezekkel nincs panaszom hogy jegesedne, szerintem az szépen rásimul, de persze ezt nem tudom biztosra, megnézem jobban.

A gázhiányra pedig akkor semmi tünet nincsen hogy tudni vagy sejteni lehessen hogy ez a probléma?

Ezen kívül lehet vele még valami baj?

A fogyasztásra nincs panaszom a 120-140watt csak a napi 20 óra üzem ami nem tetszik.

Ami ugye 2.5kw kb naponta és ez akkor is ha ki se nyitjuk a hűtőt, persze ha kinyitjuk akkor ennél csak több de ez a 2.5 az alap.

2023. máj. 11. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!