Normális, ha ennyit eszik az autó?
Mióta huzamosabb ideje, folyamatosan mínuszok vannak, azóta az autó jóval többet fogyaszt. Nem pár decivel, hanem szerintem minimum másfél literrel, ha nem kettővel.
1.4-es szívó benzines Peugeot 206 Sw.
Az is igaz, hogy 1-2 hónapja csak városban használom rövid távokra. Egy indulással nagyon max 5 km-t megyek.... De még így is borzasztó soknak találom.
Egy tank benzinnel kb 150 km-el kevesebbet megyek el.
Ez ilyenkor normális, vagy itt lehet más probléma is ?
Normális, nem csak a hideg hanem a megváltozott használat miatt is.
Az enyémet mikor rendszeresen hosszabb távokra használtam akkor 7,5 volt a fogyasztás (1800km végig pályán megpakolva 6,4), most városi rövidtávokon 9,5-10 liter.
Köszi a válaszokat !
Én azt hittem ilyen körülmények között is max 0,5-1 liter a többletfogyasztás....
Bocs, elnéztem a rajzot, most nem 9,5-10 hanem "csak" 9 liter.
Olvasd el mégegyszer :)
"Egy tank benzinnel kb 150 km-el kevesebbet megyek el."
5-ös szövegértésből 1-es.
150 km-mel kevesebbet megy. Ez ebben a hidegben normális, pláne ilyen használat mellett.
Rövid távok télen, szerencsétlen motor folyton hideg, teljesen normális, hogy zabál. Mondjuk nem tudom, milyen hőmérsékleten van tárolva, de a motor így is, úgy is hideg.
A mienknek figyelni szoktuk a 4 km-es fogyasztását az egyik irányban, amerre a leggyakrabban járunk. Literek jönnek rá télen, még igazán nagy hideg vagy szél, csapadék sem kell hozzá. S ez egy keveset evő kisautó, úgyhogy igen durva fogyasztásemelkedés ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!