Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fogyaszt ennyit az...

UjváriBalázs kérdése:

Miért fogyaszt ennyit az autóm? (2004 Ford Mondeo 1.8 Trend, benzines)

Figyelt kérdés
Netem utána néztem és elvileg 7-9 liter között kéne legyen az autó fogyasztása, viszont egyszer voltam lent Miskolcon durván 400km-t vezettem háztól miskolcig és haza! Tele tankkal induktam a 2004-es kombi tankja 60 literes tehát 15 literes fogyasztással tettem meg az utat. Én kicsit sokallom ezt, esetleg valami okosságot tudna valaki mondani?

2016. aug. 7. 16:50
 1/1 JulesTS ***** válasza:

Az rendben van, hogy 60 literes a tankja, de csak a muszert nezted, hogy kifogyott a benzin, vagy ujra teli tankoltad es 60 liter ment bele?

Ha elobbi tortent, akkor az is lehet, hogy a szintmero rossz es csak 32 liter fogyott el az ut alatt. Fogyasztast ket telitank kozott erdemes szamolni (igy a legkisebb a meresi hiba).

Utobbinal meg kell vizsgalni az uzemanyag ellato rendszert es a motort. Lehet egy komolyabb szivargas valahol, ha az van, akkor benzinszagot kellene erezned a kocsi korul...

Ha a motor zabalja be ezt a mennyiseget, akkor a kipufogo gaz a szokasosnal sokkal budosebb kell legyen es feketen is fustolhet. Motor diagnosztikaval kiderul, hogy mi okozza ezt. A legtipikusabb fogyasztasnovelo hibak: nyitva maradt termosztat, rossz motor homerseklet jelado.

2016. aug. 8. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!