Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A bérbeadó mennyire lehet...

A bérbeadó mennyire lehet most mérges?

Figyelt kérdés

Albérletet kerestem tegnap Debrecenben és rátaláltam egy garzonra 100 ezerért, felhívtam a tel számot, egy férfi vette fel, megbeszéltük, h még délelőtt arra jár, megmutatja. Én azt hittem a tulajdonossal beszéltem, és ha tetszik, akkor levenném a fizut, kifizetném amit kell plusz a 2 hó kauciót ha részéről is jó és délután pakolok be.

Odamentem, mikor mondta hogy Miskolcon lakik a tulaj, akkor tudtam meg hogy ez ingatlanos. Megmutatta, közöltem kiveszem. Azt mondta, felhívja a tulajt és valamelyik nap eljön Debrecenbe, ha ő is igent mond megírjuk a szerződést és lehet költözni.

Még tegnap délután felhívott a pasi, hogy beszélt a tulajjal, ma jön Debrecenbe 9.45 re legyek a ház előtt. Mondtam rendben. Azonban a fizetés tegnap nem jött még meg. Ma reggel sem jött meg még, így nem tudom kifizetni és így részemről targytalan, nem mentem el oda.

Nagy gödörbe estem, mert már 10 óra volt és, ha telefonáltam volna, hogy nem jött még meg a pénz, lehet már akkor is nagy letolást kaptam volna, mert lehet azt mondta volna a tulaj, hogy már itt járnak a közelben, hiába nem én vagyok a hibás. Azt hittem megkapom még tegnap a fizetést. Így elmenni meg nem mertem, mert személyesen ha megmondtam volna hogy nem kaptam pénzt még, akkor amit kapok azt nem teszem zsebre...

Így hát, nem mentem el, a telefonom meg kikapcsoltam. Biztos odamentek, ott vártak az ingatlanos is, a tulaj is és semmi, nem vagyok ott, el sem érnek. Gondolom az ingatlanos, ha nem is annyira, de a tulaj "áldott" hogy feleslegesen eljött Miskolcról Debrecenbe.

De tényleg nem szándékos volt, a fizut nem kaptam meg.

Kicsit lelkiismeret furdalásom van, de nem merem felhívni őket.

Mit gondoltok nagyon haragszik most a tulaj, hogy feleslegesen eljött vagy kérjem el az ingatlanostól a számat és hívjam fel, esetleg kifizetném neki azt a pénzt, amibe belekerült az ide és vissza utazása?

100 km. Oda vissza 200. Kb. autóval 10 ezer, vonattal, busszal 5 ezer.

2023. máj. 9. 16:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%

Elég hülye voltál.AZ nem szokás, hogy kapásból készpénzben kifizeted a lakbért, meg a kauciót.

Normál esetben írtok egy szerzödést, és csak ha minden le van rendezve, akkor utalod át a pénzt. (Soha nem készpénzel fizetünk, mert annak nincs nyoma, le lehet tagadni!)

2023. máj. 9. 17:22
 2/17 anonim ***** válasza:
16%

1-es mekkora baromságot irkál.

amúgy meg legközelebb akkor keress albérletet, ha már van rá pénzed.

2023. máj. 9. 17:33
 3/17 anonim ***** válasza:
94%
Ténypeg hülye voltál. Nem fizetned kellett volna ott helyben, hanem csak találkozni a tulajjal. Most már inkább lapíts...
2023. máj. 9. 17:34
 4/17 anonim ***** válasza:
93%
Biztos dühös lesz, de aztán megnyugszik és rájön, hogy akinek 100 000 sincs a számláján, az amúgy is rizikós bérlő lett volna...
2023. máj. 9. 18:13
 5/17 A kérdező kommentje:
Egyébként meg kirándult, autókázott , buszozott, vagy vonatozott egyet.
2023. máj. 9. 18:25
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt fair és hülyeség volt, de most már mindegy.

Eleve nem kellett volna olyat ígérned, hogy mindent kifizetsz, költözöl azonnal, mert ilyen hirtelen nem érdemes dönteni. Maximum egy havi lakbért szokás elkérni szerződéskötés előtt, de persze arról is átvételi elismervényt kell hogy kapj, és bele kell, hogy számítódjon a később odaadandó összegbe. A szerződéskötést minimum pár napot igénybe szokott venni, kényelmesen megírjátok, ha közjegyző is van a folyamatban, az is hozzátesz. Ezalatt (pontosabban még bármiféle fizetés előtt) neked érdemes leellenőrizned, hogy tényleg az-e a tulaj, aki szerződést akar veled kötni, figyelmesen el kell olvasnod a szerződéstervezetet is. Természetesen semmi akadálya amúgy, hogy úgy csinàljátok, ahogy te gondoltad, csak ez nem elvárás, így az volt a hülyeség, hogy amikor te nem tudtad volna ezt vállalni, rögtön el se mentél.

(Más kérdés, hogy tényleg necces, ha 100ezer forintod se lett volna előlegnek, több megtakarítással érdemes ennek nekivàgni.)

2023. máj. 9. 18:45
 7/17 anonim ***** válasza:
96%

Nálam eleve kizáró ok ha már az első havi lakbér, és a két havi kaució kifizetése is problémás.

Rengetegen próbálkoznak, hogy részletekben fizetik ki a kauciót, majd csak később tudnak fizetni, addig tartsam a lakást…

Nem… 😊

2023. máj. 9. 21:00
 8/17 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es. Eddig 5 albérletben laktam, senkinek nem volt kizáró, ami neked az. Mindenki tudja, hogy fizetésből él az ember. Az összes albérletben meg tudtunk egyezni, hogy fizetés után legyen az albérlet fizetés. A tulaj is mondta, hogy ő is akkor tud több dolgot intézni, amikor a fizetés megjön. X évet éltem albérletben, most anyukámnál lakom, mert 3 szobás a lakása, de nem lakhatok mindig nála, vagyis lakhatnék, csak nem örökké. Tehát sehol sem volt gond ami neked gont te beteg. Amúgy nem bánom, hogy nem vettem ki, olyan büdös volt bent, meg mintha visszamentünk volna az ókorban. Egyébként fizeti a fene ki neki az oda vissza utat. Karkulálja bele, hogy ilyen helyzetben máskor is mehet potyára, benne van a pakliban. Nem keresem és nem fizetek semmit. Épp gondolkodtam rajta. Azt a tízezret hamarabb odaadnám egy éhező embernek inkább.
2023. máj. 9. 22:48
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus állatorvosi ló esete. Az a baj, pont az ilyenek végett egyformán rossz a bérlők megitélése.
2023. máj. 9. 23:09
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként meg kirándult, autókázott , buszozott, vagy vonatozott egyet."

Persze, a végén még ő legyen hálás neked, amiért eltölthetett két órát az ország legunalmasabb autópályáján...

2023. máj. 10. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!