Hol/kinèl kell jelenteni az albèrlet tulajdonosát ha úgy adta ki a lakást hogy nem adózik?
Helyzet a következő:
2 èvet laktam az ingatlanban mint bèrlő. Egy hete költöztem ki mert eladják a lakást. Csak egy sima kèzzel írott szerződès volt. Semmi több. Jegyző sem.
Ma számoltunk el, a kauciómat benyelte, ès kèt havi rezsit számolt fel èrthetetlen módon. (Minden hónapban fizetve volt)
Plusz azzal állt elő hogy mèg èn fizetek a lakótársamnak 18.000 Ft-ot azèrt mert a szoba folyosón egy kis tapèta hiányzott mert a cicám leszedte korábban... Ès miután levonta a kaucióból a kèt havi rezsit mindkettőnknek, úgy gondolja hogy a kettőnk fenn maradt maradèk kauciója ami összesen 28.000 Ft az fedezi nagyjából a tapètát. Neki 18 nekem 8 ezer ft. Ès mivel tőle is benyelte az èn tapètás ügyem miatt, ezèrt èn fizetek a lakótársamnak.
Mivel a tulaj elvette a pènzemet, szeretnèm ha ő is megszívná!
Bocsánat ha kuszán írtam le, nem tudom mennyire èrthető.
Amit lehetett elrontani, azt majdnem mindent elrontottál. Amíg nyaraltál 7 hetet, az nem azt jelenti, hogy nem fizetsz teljes lakbért, legfeljebb a villany-, vízszámlád stb. lett kisebb.
Ne pereskedj, mert nagyon könnyen ráfizetsz.
Kérdező ne akarják feljelenteni, hisz azzal kárt neked nem okoztak, ráadásul te felhasználtad a hatóság előtt a kitöltött bejelentőlapot, úgy hogy tudtál a hamisított aláírásról. Neked sem jönne ki jól.
Szerződést netről letölteni nem szabályellenes.
A kauciót a lakástulajdonos(jó tudom a testvére) vette el tőled, gondolom a lakótársadtól is. Te miért adnál vissza bármit is a tulaj helyett a lakótársnak? Mi az hogy csesztetnek? Tiltsd le a számát, meg az fb elérhetőségét. Mégis mit tehet ellened? Ja semmit ebben az ügyben.
"Tavaly nyáron 3 hétig nyaralni voltam, aztán 1 hónapot Balcsin dolgozni.." Szerződtél, ha nem szerepelt a szerződésben, hogy nem vagy köteles rezsit fizetni, amennyiben x időnél többet nem tartózkodsz a bérleményben, akkor nem tehetted volna meg. Ezt engedd el.
Most jön a lényeg: A szerződésben (ha netről letöltött is), mi van a felmondási idővel kapcsolatosan? A lakás visszaadásával kapcsolatban? Benne van hogy x összegű kauciót kifizettél a szerződés aláírásakor ami visszajár, ha nem halmoztál fel tartozást a bérbeadó felé? Ha ezeket pontosan leírod, lehet tovább lépni. Szerinted milyen összeg járna vissza a bérbeadótól a kaucióból?
Ugyanezen agyalok nap mint nap èn is, hogy nem èn vettem el, mièrt èn adjam vissza? Èrtem hogy rám hivatkozva a kis tapèta hiány miatt vette el kettőnktől, de nem volt jogos.
Azèrt nem tiltottam le mèg sehol, mert azzal csak jobban magamra haragítanám, továbbá azt gondoltam ha nem reagálok a hívásaira, üzeneteire, feladja. De sajnos nem így nèz ki a helyzet. Tegnap kèső este megint írt egy úgy gondolom fenyegető üzenetet, amiben az àllt hogy "ne csináljuk ezt, ő korrekt volt velem az elmúlt 2 èvben, ne akarjam hogy bemenjen a munkahelyemre (Lidl) ès vitatkozzunk 18.000 ft-on.
Nekem viszont nagyon nagy az igazságèrzetem, ès mivel nem èn vettem el a lakótársamtól a pènzt, ezèrt nem èrzem jogosnak hogy bármit is adjak neki. Nem azèrt dolgozok, túlórázok nap mint nap hogy csak úgy kidobjak az ablakon pènzt mert vki követelőzik. Èn is pènzből èlek...
* Nem volt benne a szerződèsben hogyha nem tartózkodok a lakásban X ideig akkor elengedi a rezsit ès csak a másiknak kell fizetnie. Viszont a lakótársamban lehetett volna annyi, hogy korrektül játszik. De nyilvàn nem tette, èn meg akkor nem hozakodtam fel a tèmával hogy fizesse egyedül mert jó fej vagyok. De ő meg nem követelhet rajtam vmit amit nem èn vettem el tőle
A szerződèsben ez áll:
3.3 A Felek megállapodnak abban, hogy Bérlő fizet a Bérbeadónak kauciót, melynek összege 60.000 Ft (hatvanezer forint). Az kaució kifizetése a szerződés aláírásával egy időben történik. Amennyiben nem történik károkozás és a bérleti szerződés előre meghatározott ideje lejár, az kauciót a Bérbeadó a szerződés lejáratának napján visszafizeti a Bérlőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!