Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hol/kinèl kell jelenteni az...

Hol/kinèl kell jelenteni az albèrlet tulajdonosát ha úgy adta ki a lakást hogy nem adózik?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő:

2 èvet laktam az ingatlanban mint bèrlő. Egy hete költöztem ki mert eladják a lakást. Csak egy sima kèzzel írott szerződès volt. Semmi több. Jegyző sem.

Ma számoltunk el, a kauciómat benyelte, ès kèt havi rezsit számolt fel èrthetetlen módon. (Minden hónapban fizetve volt)

Plusz azzal állt elő hogy mèg èn fizetek a lakótársamnak 18.000 Ft-ot azèrt mert a szoba folyosón egy kis tapèta hiányzott mert a cicám leszedte korábban... Ès miután levonta a kaucióból a kèt havi rezsit mindkettőnknek, úgy gondolja hogy a kettőnk fenn maradt maradèk kauciója ami összesen 28.000 Ft az fedezi nagyjából a tapètát. Neki 18 nekem 8 ezer ft. Ès mivel tőle is benyelte az èn tapètás ügyem miatt, ezèrt èn fizetek a lakótársamnak.

Mivel a tulaj elvette a pènzemet, szeretnèm ha ő is megszívná!

Bocsánat ha kuszán írtam le, nem tudom mennyire èrthető.

2023. ápr. 29. 16:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Amit lehetett elrontani, azt majdnem mindent elrontottál. Amíg nyaraltál 7 hetet, az nem azt jelenti, hogy nem fizetsz teljes lakbért, legfeljebb a villany-, vízszámlád stb. lett kisebb.

Ne pereskedj, mert nagyon könnyen ráfizetsz.

2023. máj. 4. 20:51
 12/14 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező ne akarják feljelenteni, hisz azzal kárt neked nem okoztak, ráadásul te felhasználtad a hatóság előtt a kitöltött bejelentőlapot, úgy hogy tudtál a hamisított aláírásról. Neked sem jönne ki jól.

Szerződést netről letölteni nem szabályellenes.

A kauciót a lakástulajdonos(jó tudom a testvére) vette el tőled, gondolom a lakótársadtól is. Te miért adnál vissza bármit is a tulaj helyett a lakótársnak? Mi az hogy csesztetnek? Tiltsd le a számát, meg az fb elérhetőségét. Mégis mit tehet ellened? Ja semmit ebben az ügyben.

"Tavaly nyáron 3 hétig nyaralni voltam, aztán 1 hónapot Balcsin dolgozni.." Szerződtél, ha nem szerepelt a szerződésben, hogy nem vagy köteles rezsit fizetni, amennyiben x időnél többet nem tartózkodsz a bérleményben, akkor nem tehetted volna meg. Ezt engedd el.

Most jön a lényeg: A szerződésben (ha netről letöltött is), mi van a felmondási idővel kapcsolatosan? A lakás visszaadásával kapcsolatban? Benne van hogy x összegű kauciót kifizettél a szerződés aláírásakor ami visszajár, ha nem halmoztál fel tartozást a bérbeadó felé? Ha ezeket pontosan leírod, lehet tovább lépni. Szerinted milyen összeg járna vissza a bérbeadótól a kaucióból?

2023. máj. 4. 22:25
 13/14 A kérdező kommentje:

Ugyanezen agyalok nap mint nap èn is, hogy nem èn vettem el, mièrt èn adjam vissza? Èrtem hogy rám hivatkozva a kis tapèta hiány miatt vette el kettőnktől, de nem volt jogos.

Azèrt nem tiltottam le mèg sehol, mert azzal csak jobban magamra haragítanám, továbbá azt gondoltam ha nem reagálok a hívásaira, üzeneteire, feladja. De sajnos nem így nèz ki a helyzet. Tegnap kèső este megint írt egy úgy gondolom fenyegető üzenetet, amiben az àllt hogy "ne csináljuk ezt, ő korrekt volt velem az elmúlt 2 èvben, ne akarjam hogy bemenjen a munkahelyemre (Lidl) ès vitatkozzunk 18.000 ft-on.

Nekem viszont nagyon nagy az igazságèrzetem, ès mivel nem èn vettem el a lakótársamtól a pènzt, ezèrt nem èrzem jogosnak hogy bármit is adjak neki. Nem azèrt dolgozok, túlórázok nap mint nap hogy csak úgy kidobjak az ablakon pènzt mert vki követelőzik. Èn is pènzből èlek...

2023. máj. 6. 07:36
 14/14 A kérdező kommentje:

* Nem volt benne a szerződèsben hogyha nem tartózkodok a lakásban X ideig akkor elengedi a rezsit ès csak a másiknak kell fizetnie. Viszont a lakótársamban lehetett volna annyi, hogy korrektül játszik. De nyilvàn nem tette, èn meg akkor nem hozakodtam fel a tèmával hogy fizesse egyedül mert jó fej vagyok. De ő meg nem követelhet rajtam vmit amit nem èn vettem el tőle

A szerződèsben ez áll:

3.3 A Felek megállapodnak abban, hogy Bérlő fizet a Bérbeadónak kauciót, melynek összege 60.000 Ft (hatvanezer forint). Az kaució kifizetése a szerződés aláírásával egy időben történik. Amennyiben nem történik károkozás és a bérleti szerződés előre meghatározott ideje lejár, az kauciót a Bérbeadó a szerződés lejáratának napján visszafizeti a Bérlőnek.

2023. máj. 6. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!