Budapest melyik kerületei biztonságosabbak, kellemesebbek, illetve melyik részeit kéne mindenképp elkerülnöm?
Egyelőre nem költözöm, csak albérleteket nézegetek hogy kicsit jobban tisztában legyek a lehetőségeimmel. Jó lenne tudni hogy merrefelé érdemes/nem érdemes nézelődni, nagyon hálás lennék ha tudnátok egy-két véleményt adni hogy milyenek a kerületek mostanában :) Eddig annyit hallottam, hogy a XIII ker. nem ajánlott.
Fiatal nő vagyok, valószínűleg egyedül élnék. Nem tervezek éjszaka egyedül csámborogni, az számít hogy munka után jó eséllyel haza tudjak érni anélkül, hogy problémám lenne valakivel.
Ha van bármi egyéb tippetek, azért is nagyon hálás lennék.
Köszi előre is, legyen szép napotok :)
Egyszerűen butaság így albérletet keresni.
Miért keresel? Egyetemre mész vagy dolgozni gondolom. Ez esetben az egyetem/munkahely helyzetéhez képest kellene keresni albit, nem? Hiába írjuk le neked azt, hogy milyen tök jó az xy kerület, ha te ettől másfél órányira fogsz lakni és közben 5 gázos környéken keresztül vezet az utad a célhoz...
Továbbá nem lehet kijelteni semelyik kerületről sem, hogy egyértelműen jó vagy rossz. A 8. kerületnek is vannak tök jó részei, mint ahogy a 13. kerületnek is vannak baromira drága, rohadtul szép és igényes helyei, meg putri részei. (Összességében pedig semmiképp sem mondanám azt, hogy a 13. kerület a rosszabb kerületek közé tartozna.)
Továbbá érdemes azt is belekalkulálni, hogy a híresen felkapott helyeknél többször annyiba is kerülhet az albérlet, mint egy kevésbé jóhírű - de egyáltalán nem rossz - környéken.
"14. Szerintem nőként rendben van hogy erről érdeklődik, sok nő fél este közlekedni, mivel sok az őrült és kattant ember.."
Akkor még egyszer mondom a lényeget: szinte minden kerületnek vannak jobb és rosszabb részei is. De nem is kell kerület méretű dolgokban gondolkodni, például ugye ott a Hős utca. Mindenkiben megáll az ütő, ha meghallja a nevét. Aztán a Hungária belső oldalán (a Hős utca külső része a rossz), az utcától 2-3 sarokra újépítésű (vagy hát viszonylag új) házak sorakoznak, gondozott zöldterülettel, játszótérrel, kutyafuttatóval, mélygarázsokkal, az átlagnál jobban élő lakókkal :) Dolgoztam arra egy darabig, még csak simán cigányt se láttam soha, nemhogy tényleg balhés alakot.
Nézzen albérleteket, amik számára az egyéb paraméterekben jók, majd szépen nézze meg a Google térképen utcakép nézetben, hogy milyen a környék, vagy keressen rá az utca nevére. Azért elég hamar leesik a rossz környékekről ránézésre is, hogy nem olyan jó ott lakni.
Ha pedig személyesen elmegy megnézni a kiszemelt lakást, akkor meg még jobban szemügyre veheti a környéket.
Kedves #14/16!
Értékelném, ha a kiírt kérdésre válaszolnál ahelyett, hogy más részleteket boncolgatsz.
Mint írtam, nem költözök még sehova. Érdeklődök, nézegetek, kérdezősködök. Nem tudom, ezzel mégis mi probléma van.
Ami a XIII-kert illeti, már korábban elmagyaráztam, miért van az ott. Esetleg vissza is olvashatsz. Egy másik, általad említett részletre ugyanott szintén választ kapsz.
Amennyiben a kiírt kérdésre nem tudsz vagy nem akarsz válaszolni, kérlek keress egy olyan kérdést ami jobban tetszik és inkább arra válaszolj, ne a véleményedet fejtegesd a kérdésemről.
További kellemes napot/estét és böngészést.
A 13. Kerben poraz nelkul mennek a kutyak,ag emberre tamadok is. Tapasztalat. Rendorok se csinaltak semmi harapasnal,pedig 5 hetig jartam kotoztetni a varratas utan.
Nagyon sok a kisgyerek,az orditas es az ovoda,ahol szinten orditanak a gyerekek. Nyugalmad az Uipotvarosban (13 ker kotuthoz kozeli resze) nem lesz….
5 ker Jaszai Mari terhez/ Szt Istvan krt-hoz kozeli resze jo kornyek: csendes,nyugidt,elit kornyek,keves agyerek.
"Amennyiben a kiírt kérdésre nem tudsz vagy nem akarsz válaszolni, kérlek keress egy olyan kérdést ami jobban tetszik és inkább arra válaszolj, ne a véleményedet fejtegesd a kérdésemről."
Te szerencsés, leírtam a szinte egyetlen hasznos választ, erre meg én nem válaszolok. :D
Fogd fel, hogy nem lehet így keresni. Lásd az utolsó válaszolót:
"Nyugalmad az Uipotvarosban (13 ker kotuthoz kozeli resze) nem lesz…."
"5 ker Jaszai Mari terhez/ Szt Istvan krt-hoz kozeli resze jo kornyek: csendes,nyugidt,elit kornyek,keves agyerek."
A két említett terület egymástól tudod milyen messzire van? Egy nyamvadt út választja el őket. :)
A Szent István körúttól északra lévő részen nem lesz nyugalmad, attól délre, meg nyugodt, elit környék és nincs gyerek. Nem érzed ezt abszurdnak? :D
Egy-egy kerület akkora, mint egy átlag magyar város, sőt van amelyik még nagyobb is ezeknél. Egy városban pedig természetesen vannak jobb és rosszabb részek is. Ennek megfelelően egy város méretű kerület is sokkal összetettebb annál, mint hogy valaki ideböfögje, hogy az xy kerület nem jó, mert !!!! sok a gyerek !!!!!. Ilyet se hallottam még. :D
De tudod mit kérdező, ha neked ez kell, akkor menj az I. kerületbe, vagy a budai kerületek falusias részeire. Arra senkinek nem lesz semmi kifogása, mondjuk egy órányira lesz bármi, ahová el kell menned, de ezt majd lesakkozod magadban, hogy megéri-e.
Kedves #19! A válasz hasznossága nem azon múlik, hogy TE mennyire tartod hasznosnak a saját válaszod, hanem hogy a kérdezőnek mennyire segített. Én meg inkább úgy látom, hogy inkább okoskodni meg vitatkozni jöttél.
Ha te nem értesz egyet azzal amit csinálok, no problem, nem azért kérdeztem hogy te egyetérts vele. De, ismét: Ha az általam feltett kérdésre nem tervezel válaszolni, akkor légy oly' kedves keress inkább más kérdést amire válaszolhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!