Tulajdonosok, főbérlők! Mit értetek pontosan azalatt,
hogy "magára és környezetére igényes"?
Figyelt kérdés
Nyilván azt, hogy takarítson, legyen valamennyire rend, de ennél pontosabban értem, aki ezt beleírja a hirdetésre, az már ilyen OCD-s szinten fogja legalább havonta végignézni a lakást és ha talál egy szem port vagy kicsit csíkos maradt az ablak, akkor kirak vagy ez csak arra vonatkozik, hogy ne legyen telerakva vackokkal a lakás, ne legyen miattad penész meg csótányok, vagy hol húzódik a határ szerintetek a rendezett, igényes között és akinek nem adnátok ki a lakást?
Semmi extrát, csak normál időközönként takarítson és ne lelakva adja vissza, mikor kiköltözik. Pl. ne az legyen, hogy ott lakik egy évig és feltehetően egyszer nem takarította ki a fürdőszobát és tiszta vízköves, a fal meg valahol penészes és beszoktak a hangyák. Most az, hogy nem mosogat minden nap és időnként a földre szórja a koszos ruhát, senkit nem fog érdekelni, mert ezzel nem tesz kárt a lakásban.
2023. ápr. 23. 18:46
2/14 anonim válasza:
Nálam azt jelenti hogy nem eszi meg a kosz a lakást. Pl az 1 év alatt legalább 1-2x ablakot letakaritja, bútorokat attorli.
A napi szintű feladatokat meg sajnálja(pl nem hagyja a mosatlant 1 hétig, meg a ruhát szanaszejjel hónapokig)
A magára pedig hogy fürdik, tiszta, tiszta ruhát vesz fel.
Senkit nem érdekel ha egy kis por van a lakásban, de ha áll a kosz, szemét az igen.
2023. ápr. 23. 18:50
3/14 anonim válasza:
Rendszeresen vidd le a konyhai szemetet,ne dobd melle es ne tornyosuljon a szemet igy,h rakenodik a konyhaszekrenyre akaja. Ne legyen a foldon mindenfele etelmaradek meg csontok. Ne gyuljon ossze a lakasban a porcica a padlon es ne kovesedjen a jarolapra a por. Ne dohanyozz a lakasban. Wc-t tisztisd ki.
Te: tiszta ruha,ne legyel budos, ne legyel fogatlan.
2023. ápr. 23. 19:07
4/14 anonim válasza:
Én pl. a kérdezőnek nem adnám ki, mivel még azt sem érti, hogy mit jelent az a kifejezés hogy valaki "magára és környezetére igényes".
2023. ápr. 23. 19:08
5/14 anonim válasza:
Amúgy mi nem érthető azon, hogy magára és környezetére igényes?
Ez nem OCD, szimplán csak senki nem szereti ha igénytelen emberek lelakják a lakást.
2023. ápr. 23. 21:14
6/14 anonim válasza:
Amúgy volt egy lakótársam régen. Egész nap otthon feküdt az ágyon és heti egyszer fürdött, vagy akkor, ha ment valahova.
Miután elment a matrac + huzat úgy nézett ki, hogy inkább dobtuk ki a pitsába.
2023. ápr. 23. 21:17
7/14 anonim válasza:
Nem írtam bele a hirdetésbe.
A szerződésbe írtam be, hogy havi min. 2 piperetakarítás és évi 1 nagytakarítás elvárt.
2023. ápr. 23. 22:22
8/14 anonim válasza:
Hát nagyjából az h legyen ápolt az illető, ezzel már igényes magára, és tartson rendet maga körül. Ez annyit jelent ha én egy váratlan pillanatban megjelennék, akkor nem kéne vakargatnia a fejét, v szégyenkeznie a kupi miatt.
2023. ápr. 23. 22:59
9/14 anonim válasza:
8-as, bocs, de a saját lakásomban is előfordulhatna, hogy ha valaki váratlanul betoppan, akkor kupit talál. A tulajdonos nem is mehet oda bejelentés nélkül, mint egy ellenőr. Jelentkezz be, és akkor elvárhatsz rendet és tisztaságot. Mint saját lakásban is, ha vendég jelentkezik be hozzám.
2023. ápr. 24. 00:50
10/14 anonim válasza:
Nálam a magára igényes nem csak a személyes ápoltságot jelenti, hanem a viselkedni tudást is. Tehát például nem őrjöng a lakásban, nem zavarja a szomszédokat, nem kezd fúrni reggel hatkor. A lakásban azt várom el, hogy a berendezésre vigyázzon, mintha a sajátja lenne, és takarítson rendszeresen, ne legyen minden tiszta mocsok. Nekem volt egy bérlőm 3 évig, aki szerintem a 3 év alatt egyszer sem takarított. Olyan masszív volt a kosz mindenhol, hogy egy teljes hétbe telt, mire ki tudtam súrolni a lakást, miután visszaadta. Azóta a szerződésbe beleírom, hogyha nem kitakarítva kapom vissza a lakást, akkor 40 ezer takarítási díjat levonok a kaucióból. Nyilván ha csak ki kell porszívózni akkor nem, de ha minden ragad az éves mocsoktól akkor igen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!