Mit tehet egy tulaj ha az albérlő terhes lesz?
Párommal keresünk albérletet hosszú távra, és mivel az elkövetkező 1-2 évben szeretnénk belevágni a baba-projektbe, valószínűleg oda születne a kicsi. (Saját ingatlan egyelőre nem opció ilyen kamatok mellett.)
A kérdés, hogy mit tehet ilyenkor a tulaj, ha amúgy rendesen fizetünk és nincs semmi baj velünk? Kilakoltatni úgy tudom nem tud, de esetleg adhat-e felszólítást, hogy x hónapon belül el kell hagynunk a lakást, stb? Mi van ha hirtelen úgy dönt, hogy el akarja adni a lakást?
Előre is köszi :)
Talán előbb biztos otthont kellene teremteni a gyereknek és nem ilyen bizonytalan körülmények között belevágni a babaprojektbe!...a gyerek érdekében. Ha mindenáron gyereket terveztek, akkor a kamat nem tarthat vissza.
A tulajdonos határozott idejű szerződés esetén nem hosszabbít, határozatlan idejű esetén X nappal felmond és nektek menni kell, még csak indokolnia sem kell.
Köszönöm mindenkinek a normális válaszokat!
6-os: Úgy tudom azért is nem akarnak sokan gyerekes bérlőt mert a kilakoltatás sokkal nehezebb, gyerekeseket nem szívesen tesz az utcára a rendszer.
11-es: A magyar bankok sokkal rugalmatlanabbak tapasztalataim szerint, az előtörlesztésen is van "bűntetés", szóval kétlem, hogy ennyire egyszerű lenne.
13-as: Párommal ketten együtt havi nettó 1M-t keresünk, szülés után még GYED-el is lenne kb 700-800e forint a bevételünk, nem bizonytalanok a körülményeink. Sajnos az alulszabályozott magyar bérlési rendszer/kultúra az, ami mindenkit belekerget rendkívül kedvezőtlen hitelekbe, mi szeretnénk ezt egyelőre elkerülni, mivel még az sem biztos, hogy hosszú távon Magyarországon szeretnénk élni. Felelősen tudnánk fizetni egy albérletet, ha találnánk egy nem gyerek-fób tulajt.
Olyan tulajt keress aki normális, és nem szól bele és normálisan adja ki a házát mert, ha olyat találsz aki nem ilyen az ugyis kifog téged tenni. Ez ennyire egyszerű, ha van egy normális tulaj nem fogja érdekelni, hogy szülsz vagy sem, ha fizetsz. Gondolom ilyen fizuval nem is az alsó kategóriás házakat nézegetitek, akkor nem tudom mi a gond. Általában azzal van a baj amikor olcso kicsi albit keres anya apa gyerek mert ott félnek, hogy nem fog tudni fizetni.
A bankokról nem sok mindent tudsz… az előtörlesztés pl 1 % azért az nem olyan halálos összeg. Én a helyetekbe ujra gondolnám ezt és tényleg utána járva a lehetőségeiteknek döntenék, nem pedig a dobálozok a szavakkal mert fuj fuj bankok.
15-os, mondjuk ez nem egeszen igy van. Azt gondolom, hogy egy minimalis kozom csak van ahhoz, hogy kinek adom ki a lakasom. En ha gyerekeseket nem akarok, akkor nem akarok es pont. Szarok en arra, ha rendesen fizetnek, de kozben atbasznak, mert odaszul. Ha en 2 felnottnek adtam ki a lakasom, akkor nem fogom ertekelni, ha atvagnak.
Azonnal repulnenek gyerekkel egyutt, hiaba fizetnek.
Nyilt lapokkal kell jatszani, nem sunyiskodni es akkor nem lesz baj. Nem ertem az embereket tenyleg, mit mond ez el arrol az illetorol, aki meg csak nem is terhes, de ez az elso gondolata, hogy at akarja vagni a tulajt?
Gyonyoru, tenyleg.
A kérdésedre, "Mit tehet egy tulaj ha az albérlő terhes lesz?" ezzel megkaptad a választ, minden egyéb csak felesleges rizsa, ami a lőtéri süket kutyát nem érdekli:
"A tulajdonos határozott idejű szerződés esetén nem hosszabbít, határozatlan idejű esetén X nappal felmond és nektek menni kell, még csak indokolnia sem kell."
De azt is irtad, hogy egy normalis tulajt nem erdekli ha szul, amig fizet :)
Es azt is, hogy aki rinyal,az majd kirakja ugyis.
Rinyal? Mi van? Talan elore meg kene mondani, hogy mi a szitu, es nem “rinyalna” senki. Ami amugy teljesen jogos lenne egy ilyen szar helyzetben. Ossze-vissza fogalmaztal baromsagokat.
Attol meg lehet valaki normalis, hogy erosen megvalogatja, kinek adja ki a hazat.
A bankok azt kovetelik, hogy fizessed havonta a penz. A tobbi nem erdekli. Sokkal nyugisabb mint egy alberlet.
Elotorlesztesnel szokott lenni maximum a buntire. Nem gaz.
A kamat az valoban magas. Ez nektek kell eldonteni.
Az elberlet kb olyan mintha csak kamatot fizetnel a semmire. Elonye, higy felmondhatod. Csak epp gyerekkel kenyszerben leszel mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!