Ez kinek a feladata társasházban?
Az alberloe. De milyen nagy hanggal jaro melot lehet tarsashazban vegezni? Muhely nelkuli asztalos vagy? :D
2023. márc. 1. 05:05
De amugy ennek az este 10 oranak nezz utana, mert ez egy altalanos szabaly, de a tarsashazaknak sajat hazirendje van, nalunk 8-18 ora kozott megengedett barmifele zajjal jaro munkalat, valszeg nalatok sem este 10 oraig lehet furkalni es tarsai.
2023. márc. 1. 05:13
3/36 A kérdező kommentje:
Nem fizikai munka. Tudom a választ a kérdésre, csak kíváncsi vagyok laikusok hogy látják. Hivatalosan elsősorban annnak a feladata, akit zavar a zaj (ugye ordító gyerek és hangos szex miatt se kérheted a szomszédod, hogy szigeteljen), a társasházi házirend pedig leginkább etikett kérdés, semmiképp se törvény (attól, hogy beleírod, hogy este 7-ig embert lehet ölni, attól még nem lehet). Másodsorban pedig a főbérlő feladata, erről olvastam valamit a napokban, majd előkeresem, de az ilyen duguláselhárítással említették egy lapon
Sztem itt annak a feladata, aki a zajt kelti. Abszurd, hogy valaki rendszeresen hangoskodik munkavégzes címén és a szomszéd/másim lakó szigeteljen. Egy társasházban alkalmazkodni kell. Ha én lennék a bérbeadó es a bérlő este 10ig nagy zajkeltéssel járó munkát végezne, én kidobnám a bérlőt. Nálam a szerződésbe is bele van ítva,hogy a tarsasház rendjét a bérlő elfogadja. Ebbe az este 10ig tartózajos munkavégzés nem fér bele.
2023. márc. 1. 07:05
Ott kezdődik, hogy a lakásban nem végezhetsz olyan munkát, ami zajjal jár a társasház engedélye nélkül.
És ott folytatódik, hogy nincs olyan, hogy este 10ig kedvedre zajonghatsz, mert a csendháborítás nap közben is csendháborítás és a rendőr, akit kihívnak bírságolni fog.
Ha pedig az nem vezet eredményre, akkor majd a jegyző intézkedik birtokvédelmi eljárásban
2023. márc. 1. 07:14
5:23. § [A dolog használatának általános magánjogi korlátja]
A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné.
2023. márc. 1. 07:18
Mondjuk elsősorban a bérbeadó (és nem főbérlő!!) feladata az is, hogy ilyen esetben szerződésszegésre figyelemmel felmondja a bérleti szerződésedet, és kipateroljon onnan, ugyanis a szerződésnek része - akkor is, ha nem írták bele -, hogy a szomszédokat nem lehet zavarni.
Ha a szomszédok jogosan panaszkodnak, akkor kitehet téged, és még a lakáskiürítést is megítéli a bíróság emiatt, ha perre kerülne a sor.
2023. márc. 1. 07:23
8/36 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon rosszul tudjátok. Bármit csinálhat az albérlő ilyen téren, a főbérlő meg nem hülye, nem akar elesni a pénzétől, hogy aztán jöjjön más valaki, aki szintén ez miatt problémázik vagy más miatt. A társasháznak tűrnie kell, ennyi.
3 A berbeadonak fixen nem feladata, hogy az alberloje minden igenyere szabja a lakast. Ha te mittomen zenesz vagy vagy akarmi, akkor a te dolgod megoldani, hogy ne zavard a lakokat.
2023. márc. 1. 07:43
8
Ja ok. Akkor majd a rendorokkel megbeszeled, ha megunjak😂
2023. márc. 1. 07:44
Kapcsolódó kérdések: