Inkább költöznétek egyedül egy garzonba vagy kivennétek egy szobát olcsóbban, de idegenekkel kell laknotok?
Alapból a garzont jelöltem be, de természetesen függ attól kik lennének azok az "idegenek" és milyen lenne a közös lakás.
Ha egy amúgy nagyon kényelmes lakásban kellemes emberekkel kellene osztozni a konyhán, egyebeken, de a saját szobám elég jó lenne, sok másban is az igényeinek megfelelne (ár, közlekedés, szomszédok, mi van a közelben stb.) akkor lehet hogy inkább laknék másokkal közösen.
Attól függ mik a céljaim, kilátásaim.
Én 30+ éves koromig csak szobát béreltem. Egyik oldalról megérte, mert konkrétan nulláról indulva 5 év alatt lett saját lakásom, még ha nem is álmaim lakása.
Másik oldalról meg nem érte meg, mert elment a fiatalságom azzal, hogy másokkal élek. Ami 25 éves kor alatt egyetemen még oké, de felnőtt dolgozóként már csak nyűg.
Párkeresésben is a "nincs egzisztenciád" kategória, mintha "mamahoteles" lennél.
Mondjuk olyan szempontból nem egyszerű, hogy szobával viszonylag jó helyen lévő lakás is beleférhet a keretbe. Rokonomnak is ez volt, mindig Belváros közeli helyen bérelt, vagy párjával együtt, vagy pedig szobákat.
Aztán egyszer egyedül maradt, megunta a másokkal lakást is. És hát rögtön ki is szóródott egy külső kerületi garzonba, több pénzért. Nyilván nem ugyanaz az élet, vissza is költözött végül vidékre.
Mik a céljaid? Mik a lehetőségeid?
Nyilván a garzon kényelmesebb, de ha szeretnél saját lakást és nem keresel jól, akkor lehet jobb lenne a lakhatásod olcsón megoldani, hogy minél több pénzt tudj félre rakni egy saját lakásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!