Ki kell költöznünk idő előtt, várhatunk valami kompenzációt?
Szokásos 1 éves szerződés és benne van hogy ha idő előtt távozunk akkor a kaució nem jár vissza.
Fél éve lakunk itt és részünkről nem volt semmi gond, vigyáztunk a berendezésekre, semmit sem kellet javítani mert minden működik és természetesen fizetünk minden időben.
Tulajdonos viszont azt mondta hogy családi okok miatt el kellene mennünk és vissza adja a kauciót feltéve ha minden rendben megy.
Na most a kérdés hogy mit tehetünk? Érzékeny pont hogy kisgyerekkel vagyunk és így nem annyira egyszerű főleg hogy derült égből villámcsapásként jött ez most.
Szerződésben az 1 év 1 hónapos felmondási idővel mind 2 félre vonatkozik, szóval ha úgy döntünk hogy megyünk akkor valami kompenzációt kell fizetnie mint ahogy mi fizetünk ha nem töltjük ki az 1 évet pl?
Ha úgy döntünk hogy nem megyünk hanem le lakjuk az 1 évet azt megtehetjük? A baj az hogy ez az infó nagyon kellemetlenül jött most és még az 1 év sem sok és évente sem szívesen költözik az ember mert részünkről hosszú távra vettük ki ami évek és persze szóban ígérgetet mindent de a szerződésben 1 év van és jelenleg fél év után el akar küldeni mert így jött neki össze.
A sok birka bérlő fizethetne rengeteget, akik aláírják az egy éves szerződést, és 2 hónap után fel akarja mondani.
Sok ilyen bérlőm volt, és én sem fizetettem ki velük a fennmaradó hónapokat, holott járt volna.
Azért emberség is van a világon.
De ez visszafelé nem mindig működik, lásd kérdező..
"Épeszű bérbeadó gondol az ilyen helyzetre, és beleírja a határozott idejű szerződésbe, hogy a szerződés 1 hónapos felmondási idővel felmondható mindkét fél részéről."
Remek, csak ez így nem határozott idejű szerződés.
De az, amiről nem tudsz, az nem is létezik.
Ugye?
31/
Erre mondhatom azt hogy 34 évem alatt jópár albérletem volt és ahol volt szerződés (90%) ott az első pontok között volt az amit számszerüsíteni is tudok mert az 1 év az a szerződések 99.9% ban benne van, tehát előfordult párszor hogy mi mentünk el idő előtt és pontosan tudtam hogy a kauciót el fogom bukni, persze megprobáltam visszakérni de mindenki a szerződésben foglaltakra fogta hogy nem adja vissza (Angliában is volt 3 szobabérlésem természetesen deposital és itt is 2 helyen elbuktam mert idő előtt mentem el ami az én hibám volt persze).
Na most ebben az esetben tételezzük fel én valóban mindig így jártam és amikor én mentem el előbb mindig el is buktam, na megkérdezném tőled hogy mégis mit vársz? Amikor én felmondom bármilyen probléma miatt akkor szerződésre fogva elkészítem a kauciót de életemben először a szerződés mint bérlőt engem véd én legyek ebben a helyzetben emberséges úgy hogy fogják meg a családom és mert valakinek valami baja van (ami persze nem rám tartozik) ezért szóljak a nem egész 4 éves fiamnak hogy "figyelj költöznünk kell" mert a random xyz nek valami baja van? És persze manageljem le az egésszet saját költségen + dolgozunk is így idobeosztásilag is megkavarja rendesen, de se baj mert az anonim 31 és hozzászoló nem fizetette ki a fenmaradó hónapokat? Jár a taps komolyan!
Majd holnap bemegyek a boltba és emberiségből bevásárolok és legközelebb albérletet is kiveszek a maradékbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!