Üdvözlet! Mennyire normális 200.000 sőt annál feljebb áron kiadni egy lakást? Az ország fizetéséhez mérten..+ még az albérlő fizeti a közjegyzői szerződést is
39-es vagyok.
Nem, kérdező, nem vagyok vállalkozó. Alkalmazott vagyok egy nagy multinál, diplomával, 2 felsőfokú nyelvvizsgával. Szellemi munkát végzek, a 200 ezer többszörösét keresem nettóban is. Törvényesen adózva.
A kiadott lakásaimat nem örököltem, hanem vettem, nem is fillérekért adom ki.
Nem csak az összeszerelő szalagmunkásokból áll Magyarország, bármennyire is fájdalmas tudomásul venni.
Valamilyen szinten nyerészkedés, sok tulajdonos nem adózik és tisztán kapja meg a teljes pénzt.
Sajnos sok olyan is van,aki csak a pénzt hajtja be és nem fordít rá a lakásra, nem minden esetben persze, vannak kivételek.
39-es válaszoló, én nem mondtam, hogy összeszerelő vagy ehhez hasonló munkát végzek.
Én csak úgy gondolom, hogy akiknek nincs diplomájuk vagy nincs olyan jó állásuk mint önnek, attól még keményen dolgoznak. Legyen szó bármilyen munkáról.
Ehhez mérten írtam, hogy kicsit igazságtalan velük szembe, hogy ilyen magasak az árak, hisz nem tudatjuk miért kerültek ebbe a helyzetbe.
Igen, tisztában vagyok a mai ingatlan árakkal, személyszerint nem keresek lakást, de pár ismerősöm igen és megértem őket, hogy nem könnyű.
"Valamilyen szinten nyerészkedés, sok tulajdonos nem adózik és tisztán kapja meg a teljes pénzt.
Sajnos sok olyan is van,aki csak a pénzt hajtja be és nem fordít rá a lakásra, nem minden esetben persze, vannak kivételek."
Megint visszatértünk ide? Beakadt valami lemez nálad? Igen, vannak ilyen emberek. És? Gyilkosok is vannak, meg erőszakolók. Akkor mindenki gyilkos meg erőszakoló lesz? Komolyan ennyire egybites vagy?
A lakcímen lovaglásra csak megjegyezném, hogy a bejelentés a BÉRLŐ törvényi kötelessége. Beviszi a bérleti szerződést, és az alapján ideiglenes lakcímként be tudja jelenteni.
Vagy érdekes ez az adózás téma is. A legtöbbször a tulajdonosok elmondják, hogy ennyi az összeg, ha nem adózik, és +15% az ár, ha azt akarod, hogy nyoma legyen. Mint ahogy számla nélkül is dolgoznak sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!