Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ez csak szerintem gáz? Nos,...

Ez csak szerintem gáz? Nos, házat akarunk venni. Meg is van a pénz nagyrésze hozzá. Addig amíg nem találjuk meg álmaink otthonát újra! (Volt egy lakásunk) 2 gyermekemmel albérletet keresünk a férjemmel.

Figyelt kérdés
Olvasom, hogy albérlet kiadó kis 54m²-es lakás,erre 140-150 ezer/hó. Ebben még nincs gáz,mert simán ki tudjuk fizetni,de ilyet írnak a hirdetésben, hogy maximum 2 főnek kiadó 🙄 hogy mi? Rendesen 10 lakásból 10-be van ez írva. Ez szerintem gáz csak? Ha van gyereked már bérelni sem lehet ilyen horror összegért sem?

#albérlet #Albérlet 2 gyerekkel
2022. dec. 22. 05:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
86%
A ti szempontotokból gáz csak, mert nehezebben találtok albérletet.
2022. dec. 22. 10:39
 12/24 anonim ***** válasza:
31%
A 1990-es években én is kb. 50-55 négyzetméteres lakásban éltem 0-10 éves koromban a tesómmal és a szüleimmel, amíg nem lett a szüleimnek pénze arra, hogy egy 3 szobás (75 négyzetméteres) lakást tudjunk venni. Nem lettem traumatizálva.
2022. dec. 22. 11:09
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

A baj itt az, hogy nagyon sok gyerekes eljátszotta azt, hogy lelakták teljesen a lakást és a kaució messze nem fedezte a kárt. A másik ami színtén előfordul, hogy elkezdenek nem fizetni rezsit, lakbért aztán előveszik a gyerek kártyát hogy nem lehet őket kirakni.

Aki ki akarja adni bérbe az ingatlant az meg nyílván nem szeretne plussz kockázatot vállalni. Persze aki normális lenne annak ez szívás de őszintén megmondva ha lenne kiadó igatlanom én se adnám ki gyerekesnek.

2022. dec. 22. 11:12
 14/24 anonim ***** válasza:
81%
#13: ritka őszinte beszéd!
2022. dec. 22. 11:24
 15/24 anonim ***** válasza:
80%

12-es: a gond csak az, hogy ma 2022-öt írunk és az embereknek nagyon más igényei vannak, mint 1990 körül.

Gondolkodj kicsit, hogy éltél akkor, mi volt a standard és hogy MA akarnál-e olyan módon élni! Ha erre nem nemmel válaszolsz, akkor magadnak sem mondasz igazat.

2022. dec. 22. 14:48
 16/24 anonim ***** válasza:
80%
16: a Dunába lövés helyett nem lenne jobb olyan jogi környezetet létrehozni, ahol ezek a problémák nem merülnek fel?
2022. dec. 22. 17:07
 17/24 anonim ***** válasza:
8%

Amúgy k*rva érdekes, hogy ezen az oldalon az összes kioktató, annyitérszamennyidvan f*szkalapnak ott virít szinte a válasz pillanatában a 100%-os értékelése, ugyanez megy pl. a Karrier kategóriában is a sok kamu IT-s patkány esetében.

Tényleg annyira nagy buli itt rohadnotok egész nap és beböffenteni a hülyeségeteket, aztán felpontozni magatokat? Azon csodálkozom, hogy valakinek van még itt kedve bármiféle kérdést feltenni.

2022. dec. 22. 17:10
 18/24 anonim ***** válasza:
14%

De, jó lenne olyan jogi környezetet teremteni, viszont teljesen nyilvánvaló, hogy semmiféle szándék nincs rá, bele van sz*rva az egészbe évtizedek óra. A "párt" nem vesz tudomást a lakásbérlet fogalmáról, mert szerintük olyan jól megy mindenkinek, meg olyan zseniális a "családtámogatási" rendszerük, hogy mindenki könnyen juthat saját ingatlanhoz.

Ennek ellenére még mindig rengeteg albérletpropagáló okoskodó van, persze nyilván azért, mert nekik ez az érdekük, viszont vannak köztük meggyőződéses hülyék is.

2022. dec. 22. 17:14
 19/24 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy lehet hülyén hangzik, de még eladáskor is rosszul jöhet ki, hogy gyerek van/volt a lakásban. Én amikor eladó lakásokat nézegettem, akkor valahogy mindig rossz érzés fogott el amikor láttam hogy ott van a berendezett gyerekszoba, bababútor...
2022. dec. 22. 20:44
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon sok jó válasz érkezett. Egyik sem sértő,ezt tényleg örömmel veszem.

Valaki írta, hogy házat béreljünk, ez top ötlet. Lehet ez lesz 🤩

Igazából azért is van szükség az albérletre,hogy amíg a sajátunkat jogilag rendezzük és gletteljük,festjük, bútorozzuk addig legyen hol lakni nyugiba.

Jó, tényleg kicsit túlzás,hogy gáz,hogy nem adják ki gyerekeseknek. Megértem, mi a probléma. Amikor egyedülálló voltam, rendesen laktam egy egyedülálló nővel, akinek tini gyereke volt. Rendesen volt olyan hónap,hogy én fizettem ki a bérleti díját... tehát igen,van ebben rizikó

Még a mi esetünkben azért nem gáz ez a hitel mellett bérleti díj,mert nagy részét az albinak a munkáltató fizeti egy évig. Illetve a befektetésünk kamatának egy részéből fizetnénk, tehát nem a havi keresetünkből fizetnénk.max 1 évre keressük.

Köszönöm szépen mindenkinek 😁

2022. dec. 24. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!