Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Aki albérletben lakik tart a...

Aki albérletben lakik tart a jövő évi emeléstől?

Figyelt kérdés
En például nem tudok még + 15-25%-ot fizetni, úgy hogy minden egyéb emelkedik a fizetésem meg csak alig. Más is van ebben a helyzetben? A szerződésmben az van, hogy minden évben emelhet a tulaj az inflációval, eddig emelt is, de ugye nem volt ennyire horror (4 éve lakom ott), esetleg van értelme majd alkudozni? (rendesen időre fizetek, eddig soha semmiből nem volt konfliktus) Tavasszal lesz esedékes...
2022. dec. 19. 11:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%
Értem, de ha a lakás 200at ér, akkor nem fogom 150ért kiadni, mert jófej vagy.
2022. dec. 19. 12:55
 12/22 anonim ***** válasza:
86%

11. De kiadod 150-ért, ha nem ebből a pénzből élsz meg. Na jó nem, te hanem mások, de érted. Nagyon sokan kiadják különböző okokból a piaci ár alatt a lakásukat. Pl. mert találtak egy megbízható embert az ismerősi körből és inkább azt mondják neki adják ki picit olcsóbban a tervezhetőségért és megbízhatóságért cserébe. Vagy egy lakástulajdonos nincs rászorulva annyira a pénzre havi szinten, pl. az ebből jövő pénzt nem egyből a megélhetésére vagy valamilyen kiadására fordítja, mert van olyan gazdag.

Én laktam olyannál albérletben, akinek 3 kiadott lakása volt és mellette még vállalkozóként nagyon jól keresett. Nem is emelt évekig, mert nem az én kis pár tízezer forintomon múlott a megélhetése, anyagi helyzete.

2022. dec. 19. 13:02
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Pontosan. A házban ahol lakom az egyik szomszéd kirakta a bérlőjét mert szerinte az a lakás többet ér, a bérlő meg nem tudta/akarta az emelt árat kifizetni. Hónapokig állt üresen, aztán jött valaki aki nfél év után fizetett, úgy kellett kitenni. Most megint üresen áll, csakmert szerinte az nem 160 hanem 190 ezret ér, és körbepanaszkodja a lépcsőházat, hogy milyen spúr emberek vannak. Ez megéri akár piaci alapon is?
2022. dec. 19. 13:20
 14/22 anonim ***** válasza:
* fél év után nem fizetett
2022. dec. 19. 13:21
 15/22 NTBS ***** válasza:
100%
Nem már közölték mennyit emelnek a szolgálati lakás bérleti díján. Több mint 20%.
2022. dec. 19. 16:20
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
A mostani bérlőm két éve van a lakásomban, megbízok benne. Nem emeltam még, és egyelőre nem is szándékozom, pedig ezen a környéken ennél kisebb lakásokat is kb 50 ezerrel drágábban adnak ki. Amíg rendben tartja, rendesen fizet, és nem feltétlenül ezen áll a megélhetésem, addig nem fogok emelni.
2022. dec. 19. 19:47
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Bérbeadó vagyok, nem emelek, már kózöltem is a bérlőmmel. Évek óta ott laki, megbízható, nem volt vele eddig semmi gondom. Számomra a megbizható bérlőnek van piaci értéke, és én ezt honoralom a bérleti díjban. Ha bérlőt kéne váltsak, akkor az újnak mar magasabb áron adnánm ki.
2022. dec. 20. 07:35
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük hozzá, a nem emeléssel az a baj, hogy nem emel az ember 1 évig oké, 2 évig csak-csak oké, aztán harmadik évre meg már erősen áron alul lesz a bérleti díj, akkor megint nem egyszerű hirtelen nagy összeget korrigálni.
2022. dec. 22. 17:39
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én évek óta lakok itt, most emelnek 20ezerrel, eddig csak kis mértékben volt emelés. Nem örülök neki, mert nem egy jó lakás, csak 40 feletti nőként már nehezen találok másikat. Sajátot meg nem tudom egyedül venni.
2022. dec. 26. 19:05
 20/22 anonim ***** válasza:
Mi köze lenne a korodnak (ráadásul 40, nem 80 vagy) az albérlethez??
2022. dec. 26. 19:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!