Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy mondjam fel az albérletet...

Hogy mondjam fel az albérletet hogy ne ússzon a kaucióm?

Figyelt kérdés

Július 10.én ki vettem egy lakást Budapesten a körúton.

190.000-ezer ft+ rezsi.

Ezzel nincs is semmi probléma...

Amióta itt lakok semmi féle számlát nem kaptam a rezsiről és sokallom nagyon. Elegem lett!! A tulaj csak ki fogásokat mond akár hányszor mondom neki. A probléma az hogy közjegyzői szerződés van és nem szeretnék el veszíteni 360.000ezer Ft-ot.

2022. nov. 9. 00:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
19%

Elvileg felmondhatnád a szerződést rendkívüli módon, mivel nem teljesíti az alapvető feltételeket, így vissza kellene kapnod a kauciót. Erősen kérdéses, hogy mi van a szerződésben a rendkívüli felmondás lehetőségeivel kapcsolatban, illetve a rezsi fizetésének, számlák bemutatásának módjáról.

Az a baj, hogy ha fizikailag nála van már a pénzed, azt nagyon nehéz visszaszerezni, bírósági hercehurca kell hozzá, annak is mindenféle költségei vannak, meg egy csomó elcseszett idő, agyalás, a kimenetele meg kérdéses. Sajnos ebben a balkáni fos országban csak az működik, ha fizikai erőt mutatsz vele szemben, ezt a pénzt a legegyszerűbben erőszakkal, fenyegetéssel lehet visszaszerezni, ha tetszik itt egyeseknek, ha nem.

2022. nov. 9. 00:27
 2/23 anonim ***** válasza:
70%

És mi van a szerzősésben. Talán érdemes lenne elolvasni! Ennyiből nem tudhatjuk, hogy miért veszítenéd el a kauciót, ill. milyen kifogásokkal jön a tulaj.

Kicsit jogtudatosabbnak és határozottabbnak kéne lenni!

Alapesetben - ha a szerződés másként nem rendelkezik - akkor jár vissza a kaució, ha a lakást eredeti állapotban adod vissza, és nincs rezsihátralék.

A rezsitartozást, illetve amennyiben kárt okoztál, az okozott kár értékét levonhatják.

Volt ilyen?

2022. nov. 9. 00:28
 3/23 A kérdező kommentje:
A szerződésben az van hogyha a Lakást hamarabb fel mondom... a kaució ugrik
2022. nov. 9. 00:31
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

"Az a baj, hogy ha fizikailag nála van már a pénzed, azt nagyon nehéz visszaszerezni, bírósági hercehurca kell hozzá, annak is mindenféle költségei vannak, meg egy csomó elcseszett idő, agyalás, a kimenetele meg kérdéses. Sajnos ebben a balkáni fos országban csak az működik, ha fizikai erőt mutatsz vele szemben, ezt a pénzt a legegyszerűbben erőszakkal, fenyegetéssel lehet visszaszerezni, ha tetszik itt egyeseknek, ha nem."

Ha 300 ezer forint alatti összegről van szó, szóba jöhet a közjegyzői fizetési meghagyás.

Sok esetben ennyitől már észhez térnek, és ha elismerik a tartozást, akkor rögtön fizetnek, vagy végrehajtanak, ha nem akkor megy a bíróságra az ügy, de akkor a pervesztes fizeti a perköltséget.

Harmadik lehetőség a peren kívüli megegyezés.

2022. nov. 9. 00:35
 5/23 anonim ***** válasza:
22%

1-es vagyok.

A legfontosabb, hogy legyen másik helyed, költözz el, a cuccaid legyenek biztonságban.

Ezután jelezd felé, hogy szeretnéd felmondani a szerződést, mivel baszik számlákat mutatni, a kauciót is adja vissza. Ha nem adja, akkor a szerződésben elvileg benne van a valódi lakcíme. Menj oda, akár az éjszaka kellős közepén, csengess, dörömbölj az ajtaján. Ha tudod a kocsija rendszámát és tényleg ott áll, az is előny, ez esetben kezelésbe veheted azt is. Ha kitartóan csinálod egy ideig, remélhetőleg tejelni fog. Természetesen nem te csináltad egyiket sem, ott sem voltál. Hidd el, hogy itt csak ez működik, nem a jogászkodás.

2022. nov. 9. 00:35
 6/23 anonim ***** válasza:
60%
És mi a probléma, ami miatt mehetnéked van?
2022. nov. 9. 00:36
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű. Nincs számla a rezsiről? Ne fizess!
2022. nov. 9. 00:36
 8/23 anonim ***** válasza:
69%

Ja bocs...

Én azt mondanám, hogy majd fizetem a számlát, ha látom, aztán csókolom. Egyébként hülyék voltatok, a nevedre kellene átírni. Szerintem próbálkozzatok megegyezni erről. gyorsan megoldható, utána te fizetsz mindet, a nevedre érkezik a számla, és kész.

2022. nov. 9. 00:38
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindenesetre a továbbiakra nézve ez tanulópénz. Ez érdeke a tulajnak is (ill. ilyen esetben nem biztos, mert sunyíthat) de amúgy egy korrekt tulaj esetén ő is érdekelt, hiszen be van biztosítva a szolgáltató felé.
2022. nov. 9. 00:41
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként te is írhatsz felszólítást, hogy a pontos rezsi elszámolás érdekében kéred a számlák másolatát... Ezzel tudod igazolni, hogy miért nem fizetsz.

Bemondásra nem várható el, hogy fizess akármennyit.

2022. nov. 9. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!