Albérlet Budapesten belül hol?
Csatlakozom a Zulgó-savazásba :) Én dolgoztam a VIII.-X.-XIV. kerület határvidékén. A X. kerületi rész ott no-go zóna (Pongrácz úti lakótelep, Hős utca gyászos vége - hiába egy sarokra a TEK), a VIII. rész még pesti mércével nézve is kulturált, tiszta (Százados úti lakótelep, ahol kerítés zárja a panel udvarát - mondjuk ez se lehet véletlen :D), a XIV. meg simán csak dzsuva. Herbálosok, hajléktalanok, nincs egy pad, ahova leülhetsz, omladozó házak stb. Nem homogének ezek a kerületek se.
Kérdezőnek pedig: inkább azt nézd meg, hova fogsz napi szinten járni (elérhető-e a meló/suli közvetlen közelében egy lakás), akarsz-e onnan messzire is járni szórakozni (vagy jó a helyi kocsma is), szeretsz-e metrózni (ha szeretsz, akkor is meg tudod utálni egyhamar), vagy mással tömegközlekedni, akarsz-e parkolni valahol stb.?
Köszi a válaszokat, vagy a BME vagy a Corvinusra járnék be, én főként a 11. kerületii Nádorkertet néztem, igaz az egy kicsit drága mivel új.
Elsősorban tömegközlekedéssel járnék.
Annál drágábbat keresve sem találhattál volna és éjjel-nappal folyamatosan kürtölnek a vonatok ami rohadt idegesítő.
Nézz körül bikás park környékén, 4 es metróval gond nélkül beérsz mindkettő egyetemhez.
Ha olcsót szeretnéd van panel, ha szebbet akkor 4-6 lakásos társasházak.
Gyalog ott az új pláza de metróval alleeban is ott vagy egy megállóval.
Akkor a Lágymányosi lakótelepen is érdemes szétnézni, kulturált, tiszta, még közelebb a Műegyetemi rész, és a zajvédő fal is hatásos :) max dübörgést hallasz majd néha, kürtölést nemigen. Régi, ezért lehet, hogy olcsóbb mint a Nádorkert.
Persze nem sokkal, sajnos az említett M4 egy szintbe hozta a kerületi árakat sok 'belvárosi' résszel.
Jó rész a Kelenföld régiépítésű része, Fehérvári út-vasuti töltés-Bocskai által határolva.
Mindkettő sétatáv a BME-s helyekről.
Lehet metrózgatni de igencsak földobja a budapesti életérzést ha nem kell napi szinten.
Igazából ezek mind csuda jó részek csak jó drágák is :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!