Mikor kéne szólnom az albérlőnek?van erre valami jogszabály?
Figyelt kérdés
Megörököltem apukám lakását az egyik haverja lakik benne minimális bérletidíjért.Nincs szerződés,mert csak ideiglenesen odaköltözött aztán ott ragadt. Márciusban haza költözöm és oda szeretnék menni.2022. nov. 7. 12:57
1/9 anonim válasza:
Ha jó fej akarsz lenni akkor már most szólsz neki, hogy márciusban tipli van és kezdjen el keresgélni.
2/9 A kérdező kommentje:
Igazából csak 90%ban vagyok biztos a döntésemben,ezért jövőhónapban szeretnék csak szólni neki,de jövőhónapban nem szeretném elrontani a karácsonyát. A január meg szerintem már késő
2022. nov. 7. 13:04
3/9 anonim válasza:
Most, hogy van 2 hónapja és tértivevényes levélbe vagy e-mailben hogy nyoma legyen mert ha húzza az időt vagy nem költözik ki az hosszú procedúra. Ennyivel már előrébb leszel.
4/9 anonim válasza:
Szólj neki most aztán ha esetleg mégsem mész haza akkor szólsz neki hogy magradhat ha akar, ha nem akar meg max kiadod másnak, még akár több pénzért is!
5/9 anonim válasza:
Rakd ki most, 2 hónapos felmondási határidővel. Úgyis balhé lesz belőle, kb márciusra megoldódik.
6/9 anonim válasza:
Tehát akkor ő most kb. szívességi lakáshasználó.
Ha nincs szerződés, nincs törvényi kötelezettséged bármilyen határidőre. Ha jófej vagy, 30-60 nappal előbb szólsz neki, hogy saját magad veszed igénybe.
De ha mégsem, akkor sincs hozzá köze, hogy ki fog ott lakni. Kiadhatod piaci áron is bárkinek.
7/9 anonim válasza:
Nincs rá szabály csak ha szerződésesre.
Szólj neki most, hogy mikorra kell kiköltöznie.
8/9 anonim válasza:
Szerintem is szolj neki mar most, en viszont februart mondanek neki.
9/9 anonim válasza:
Szólj neki most. Csak jobb, hogy van kb. 3 hónapja, mintha derült égből villámcsapásként egy hónapot adsz neki. Lehet, hogy nincs félretett pénze, amiből kauciót fizetne, nem számít rá, stb. Inkább korrektebb, hogy hagyod gyűjtögetni, nézelődni, nem hiszem, hogy ezzel elrontanád a karácsonyát, gondolom sejtette, hogy nem marad ott örökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!