Törvény tiltja a saját erkélyen való dohányzást?
Én a hivatkozott 39/2013. (II. 14.) Korm. rendeletben semmi olyasmit nem találtam, amit írtál, lehet másikról van szó. Érdemes amúgy a társasházi szerződést felcsapni hogy abban mi van, de mindketten (mármint a szomszéd és a főbérlő) is indíthat birtokvédelmi eljárást, szomszéd mert füstölsz, főbérlő mert nem hagy téged élni a szomszéd.
De mint dohányos nagy félelmem ez, hogy a kis pénzemből veszek egyszer valami lyukat és ilyen szomszédaim lesznek. Ahol most vagyok is próbáltak egyszer beszólni, de pont olyan időpontokat lőtt be a nagy füstölésekre, amikor gyakorlatilag üres volt a lakás.
Olyan hogy főbérlő nincs, tulajdonos van.
Nem kell dohányozni ne ez legyen már olyan agy probléma azért.
Itt nem az a kérdés hogy lehet-e, nyilván lehet.
De ha a más füstje bemenne a te lakásodba, az téged is nagy mértékben zavarna.
Sajnos nem, nem tiltja, a saját ingatlanod erkélyén dohányozhatsz, mert magántulajdon.
Ha albérlet, akkor a tulaj gondolom megtilthatja, hogy az ő magántulajdonában dohányozz, de az állam nem.
3-as,
nem jól tudod, mert van tulajdonos, főbérlő és albérlő is.
Tulajdonos: nevén van az ingatlan, tulajdoni lapja van.
Főbérlő: Kiveszi a tulajdonostól bérbe, több szobával, de akár csak egy szobával is.
Albérlő: A főbérlő által bérbe vett egyik (akár több) szobát, egy szoba esetén egy ágyat bérbe vesz a főbérlőtől. Általában ezt a tulajdonos nem szokta megengedni és a szerződésbe így foglaltatja bele azzal, akinek kiadja.
Ez a megoldás inkább a háború után volt divatban, amikor az ingatlan a tanácsé volt, kiadta bérbe egy családnak - a főbérlőnek-, aki egy szobát tovább adott az albérlőnek.
Maga a megnevezés adja a küldetését, funkcióját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!